Z borbeno igro do prve letošnje ligaške zmage

Dvorana Črnuče, 24. 11. 2018, gledalcev 70, sodnika Kramar Franci (Kamnik), Adrovič Iso (Kamnik)

V 7. krogu 1. DOL za moške so na gostovanje k Črnučanom prišli Kamničani. Mlada domača ekipa je presenetila favorizirane goste.

Črnuče : OK Calcit Kamnik 3:1 (23, 22, -14, 17).

Črnuče: Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Vilar, Gornik, Tepič, Kumer (L), Marovt, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Calcit Volley: Pereira (C), Hribar (L), Bregar, Golob (L), Jereb, Ratek
Vidmar, Babkov, Štalekar, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan. Trener: Aleš Hribar.

Naši fantje so se v prvem nizu pogumno zoperstavili gostom, ki so precej višje na prvoligaški lestvici. Večji del niza so v izenačeni igri rahlo vodili. Gostje so sicer izenačili na 23, domači pa so po zgrešenem servisu Kamničanov dobili še točko v napadu in zmagali s 25:23.

To jim je dalo poleta za naslednji niz, ki se je začela s serijami točk obeh strani. Najprej domači 3 zapored, potem gostje 4 zapored in nato še domači 4 zapored. Od takrat naprej Calcitu ni več uspelo uloviti razigranih Črnučanov, ki so niz dobili na 22.

V 3. nizu so gostje pokazali, zakaj so doslej v prvenstvu nanizali že pet zmag. Večji del igre so vodili s 6 točkami ali več. Menjave na domači strani niso zalegle. Priložnost za igro so dobili Mihelčič, Vilar in Hodžič Šlejkovec. Gostje so niz gladko dobili na 14.

Našim to ni vzelo volje. Gornika je zamenjal Valenčič, Laknerja na drugi strani pa Štalekar. Črnučani so z nekaj bloki zgradili prednost štirih točk, ki si je niso pustili vzeti vse do konca niza, ki so ga zaključili na 17 in se ob skandiranju domačih navijačev razveselili svoje prve letošnje ligaške zmage.

Pohvale si zasluži celotna ekipa, vseeno pa je treba izpostaviti Aljaža Gornika, ki je danes večji del tekme zasedal mesto korektorja in upravičil zaupanje trenerja.

Statistika tekme (PDF).

Marko Brumen, trener Črnuč:

»Treba je vedeti, da je bil nasprotnik zdesetkan, brez nekaterih standardnih članov. Ne glede na to, moram zelo pohvaliti celo ekipo. Potem ko nam je igra stekla, so se lepo borili. Predvsem so me fantje presenetili v bloku in res, kapo dol za današnjo igro.«

Aleš Hribar, trener Calcit Volley:

»Čestitke domačinom za suvereno zmago in korajžno partijo, ki so jo odigrali. Ofenzivno in serversko so bili danes boljši od nas. Mi se ubadamo s poškodbami, zaradi katerih nismo mogli zaigrati s prvo postavo, vendar to ni ne sme biti izgovor, mi bi morali pokazati več.«

You may also like...