Gremo na Final Four!

2. četrtfinalna tekma za pokal Slovenije
SIP Šempeter : Črnuče 0:3 (20:25, 18:25, 18:25)

Dvorana OŠ Šempeter v Savinjski dolini
Sodnika: Seifried Marko (Maribor), Ortl Gregor (Polzela)
Gledalcev: 40

Šempeter: Majcenovič, Randl, Ibrišimovič, Markovič, Herodež, Udrih, Romih, Vrhunc (C), Hirci, Krajnc, Sternad, Terglav (L), Majer (L). Trener: Tadej Ferme

Črnuče: Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Vilar, Gornik, Tepič, Marovt, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Kumer (L), Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

V prvem nizu sta obe moštvi začeli zavzeto in se sprva menjali v vodstvu, potem pa so Črnučani postopoma povečevali prednost. Timeout domačinov pri 10:15 ni preobrnil poteka. Nekaj točk prednosti se je ohranjalo vse do konca niza, dosegali so jih vsi člani prve črnuške postave. Nekaj lepih točk ob mreži je dosegel Tepić, v bloku je bil uspešen Rutar, s servisi je domačim težave povzročal Valenčič.

Tako je bil torej že drugi niz odločilen, kajti po zmagi s 3:1 na prvi tekmi pred tednom dni, so gostje potrebovali le še en dobljeni niz. Potekal je povsem izenačeno do prelomne situacije pri 9:10. Napadalni udarec domačih, ki je končal v outu, je sodnik sprva prisodil domačim zaradi domnevnega dotika žoge v bloku, na semaforju se je že izpisalo 10:10, potem pa je bila sodniška odločitev spremenjena na 9:11. To je med domačimi igralci povzročilo razburjenje, ki je pripeljalo do rdečega kartona – in do nove točke gostom.

Po tej motnji so domači popustili. V prvi naslednji točki jim je žoga zaradi nesporazuma v komunikaciji padla na tla, potem po bloku Tepića je bilo že 9:14. Domači trener je poskusil z Romihom namesto Sternada, vendar se je prednost po neubranljivem servisu Valenčiča in nato še bloku Marovta, nekdanjega igralca Šempetra, povečala že na 9:16.

Črnučani si vodstva niso več pustili vzeti. V napadu se izmenjevala Čopi in Slovnik. Po suverenem zaključku z 18:25, se je veselje že lahko začelo.

V tretjem nizu so na igrišče stopili še tisti naši fantje, ki prej niso dobili priložnosti: Mihelčič, Gornik, Slobodnjak, Vilar in Hodžič. Domači sicer niso izgubili volje in so do polovice niza ves čas vodili. Pri 15:9 je že kazalo, da bodo domači gladko osvojili vsaj častni niz, potem pa so zaporedoma sledile točke Hodžiča, Vilarja in Gornika in kar naenkrat je bilo 15:16. Po tem preobratu so naši sproščeni fantje v zaključku obdržali več koncentracije od domačih. Po 18:18 je razliko najprej z dvema asoma povečal Hodžič, nato je dve prispeval še Tepić. Po seriji sedmih zaporednih točk se je zadnji niz končal z 18:25.

Sinoči so fantje dokazali, kaj vse zmorejo. V igri je bilo le malo napak, servisi so bili zanesljivi, uspešnih blokov je bilo precej več kot na preteklih tekmah, prav tako tudi rešenih žog v obrambi.

Udeleženci zaključnega turnirja pokala Slovenije, ki bo 22. in 23.12. 2018 (kraj še ni določen), so: ACH Volley, Calcit Kamnik, Salonit Anhovo in… ČRNUČE!

You may also like...