Veselje ob tretji zmagi v sezoni

V 15. krogu 1. DOL za moške sta se v dvorani Črnuče pomerili moštvi s spodnjega dela lestvice. Po dokaj izenačeni tekmi so se svoje tretje zmage v sezoni veselili člani naše prve ekipe.

Črnuče : Panvita Pomgrad 3:1 (25:21, 27:25, 25;27, 25:13).

Dvorana OŠ M.Pečarja, LJ-Črnuče, gledalcev 50, sodnika Markelj Blaž, Atanasov Daniel.

Črnuče: Trobiš, Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Čopi, Gornik, Tepič, Kumer (L), Marovt, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko, Novak (L), Ratkai (L), Beravs, Flisar (C), Volovlek, Bogožalec, Bedrač, Marovt. Trener: Dejan Fujs

Črnučani so si po začetnem menjavanju v vodstvu v prvem nizu ustvarili štiri točke prednosti pri 17:13. Gostje so se potem sicer približali na dve točki, vendar domačim vseeno niso mogli odvzeti niza. V drugem nizu so domači stopnjevali tempo in vodili ves čas, nazadnje pa popustili in omogočili gostom zaključno žogo pri rezultatu 23:24, ki pa je na srečo domačih gostje niso izkoristili, Črnučani pa so nato strnili vrste in zmagali s 27:25.

Odraz nestanovitne igre domačih  je bil tretji niz, v katerem so gostje brezkompromisno povedli z 1:7 in držali vodstvo do izenačenja na 22. Obe ekipi sta v finišu imeli zaključni žogi, nazadnje so bili uspešnejši igralci Panvite.

V četrtem nizu je sprva kazalo, da se bo padec v igri domačih nadaljeval, saj so zaostajali od začetka do rezultata 9:11. Potem pa je sledil silovit preobrat. Serija napak gostujočih igralcev je obrnila potek igre in kar naenkrat je bilo 18:12. Od tu se Panvita ni več pobrala in domači so slavili svojo tretjo zmago v sezoni z zaključnim nizom 25:13.

Statistika PDF

Marko Brumen, trener Črnuč:

»Treba je iskreno povedati, da je nasprotnik prišel oslabljen, brez prvega sprejemalca, kar smo mi uspešno izkoristili s servisu in jih v tem elementu nadigrali. Sicer pa smo igrali toplo-hladno. Vsi naši igralci so imeli odlične momente, občasno pa smo počeli neumnosti, kakršnih si v prvi ligi ne bi smeli privoščiti.«

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrad:

»Čestitam mladi nasprotni ekipi za zmago, ki so si jo želeli in tudi izborili. Sem pa zelo razočaran nad mojo ekipo, nad njenim odnosom do tekme in do igre. Predvsem najizkušenejši igralci nikakor niso dali od sebe tistega, kar se od njih pričakuje.«

You may also like...