Jurij Žavbi prevzema vodenje prve članske ekipe

Po zatišju zaradi epidemije se končno postopoma vračajo tudi športne aktivnosti. Kot veste, se je OZS odločila, da predčasno zaključi vsa članska tekmovanja glede na trenutno stanje ob razglasitvi epidemije. To pomeni, da je prva črnuška ekipa letos ponovno osvojila 9. mesto v 1.DOL. (Odločitve o končanju tekmovanj za mlajše kategorije še ni).

Za temeljitejše ocene sezone 2019/20 bo še čas poleti, vodstvo kluba pa je že potegnilo prvo potezo pred na naslednjo sezono. V Črnuče se vrača naš nekdanji igralec Jurij Žavbi, ki bo kot trener prevzel prvo člansko ekipo, kot pomočnik trenerja pa bo nadaljeval Miha Kikelj.

Jurij (letnik 1993) je v črnuških selekcijah igral, večinoma na mestu organizatorja igre, vse od mlajših selekcij do članske ekipe. Leta 2011 je bil mladinski državni reprezentant, vso svojo igralsko kariero pa tudi uspešen igralec odbojke na mivki. Z aktivnim igranjem odbojke je zaključil leta 2017, ko so si Črnučani z osvojitvijo 2.DOL priborili vstop v 1.DOL. Za tem je tri sezone deloval kot pomočnik trenerja ACH Volleya in se kalil ob trenerjih Zoranu Kedačiču, Andreju Urnautu in Matiji Plešku.

V mesecu maju oziroma juniju se bo, kot bodo razmere za treniranje dopuščale, seznanil z igralci, od katerih jih veliko že pozna. Prave priprave za novo sezono pa se bodo, tako kot vsako leto, začele v avgustu.

Jurij, dobrodošel kot povratnik v črnuške vrste, prepričani smo, da se boš v svoji prvi sezoni kot glavni trener uspešno spopadel z novimi izzivi!

You may also like...