Škoda za prvi niz

Sobotni odbojkarski spored je odprla tekma med našo drugo ekipo, Črnuče ACH in drugo kamniško ekipo, Calcit Volley, ki jo vodi naš nekdanji trener Samo Belavič Pučnik.

Dvorana Črnuče, 30. 3. 2019 ob 14:30, gledalcev 30.
Črnuče ACH : Calcit Volley II 0:3 (31:33, 18:25, 23:25)

Naši fantje so se pogumno spustili v boj z nekoliko starejšimi tekmeci iz Kamnika, med katerimi je tudi nekaj lanskih mladinskih reprezentantov. V končnici niza so tekmece ujeli in zares je škoda, da se sreča nazadnje ni nagnila v našo korist. V drugem nizu so Črnučani popustili in Kamničani so suvereno povedli z dve nič. V tretjem nizu so naši še našli moč za pariranje gostom, vendar to žal ni bilo dovolj za osvojitev častnega niza. Trener Centa je dal priložnost na skoraj vsem, med Črnučani pa je bil tokrat na igrišču najbolj opazen Luka Mivšek.

Kljub temu, da se Črnuče ACH nahajajo na dnu prvenstvene lestvice, je treba dodati, da je bila letošnja drugoligaška ekipa sestavljena povsem na novo, kajti lansko 2.DOL ekipo je poleg podajalca Konjedica zapustila še množica doma vzgojenih članov. Šest jih je prestopilo na višjo raven, nekaj pa jih je tudi prenehalo z aktivnim igranjem odbojke. Zaključek srednje šole je pogostokrat prelomnica in prehod k novim prioritetam v življenju.

Tako smo letos, ker nimamo ekipe v 3.DOL, dobili kombinirano ekipo s kadeti, za katero pa je drugoligaška konkurenca zaenkrat še premočna. Nenazadnje je treba spomniti, da so se Črnučani tudi lani z močnejšim (in starejšim) moštvom uvrstili v spodnjo polovico lestvice. Raven drugoligaške odbojke namreč iz leta v leto narašča.

You may also like...