Tri točke so šle v Hoče

V 3. krogu zelene skupine 1. DOL za moške se je v Črnučah domača ekipa pomerila s Hočami. Gostje so odnesli dragocene tri točke v boju za obstanek. Do konca zelene skupine so še tri tekme.

Črnuče : Hoče 1:3 (14:25, 26:28, 26:24, 21:25)

Dvorana Črnuče, gledalcev 150, sodnika Markelj (Bled), Kern (Kranj)

Črnuče: Trobiš 9, Mihelčič 5, Hodžič Šlejkovec 2, Čopi 7, Gornik, Tepič 8, Kumer (L), Marovt, Rutar 11, Slovnik (C) 16, Valenčič 5, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Hoče: Cafuta 4, Crnjanski 26, Klinc (L), Šijanec 8, Drvarič 3, Kolman, Špindler, Lobnik, Franc (C), Repa (L), Berglez 12, Šikanič, Filipaš 8. Trener: Miran Merkuš

Gostje so odločno odprli tekmo in si na Drvaričev servis priigrali prednost štirih točk. Nato se je razlika le še večala. Pri rezultatu 4:12 se je raztrgana igra domačih le še nadaljevala in prednost Štajercev je zrasla celo na 13 točk, ob koncu niza pa je znašala 11 točk. Vendar pa so se naši v naslednjem nizu le zbrali in vzpostavili ravnotežje na igrišču. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, ob koncu pa so Črnučani zapravili dve zaključni žogi, medtem ko so gostje izkoristili že prvo in niz dobili z 28:26.

V tretjem nizu je domači trener Brumen poskusil s Trobišem namesto korektorja Valenčiča, kar se je izkazalo za posrečeno, saj je dobro poživil napad domačih. Poškodovanega prvega libera Kumra je na sprejemu uspešno dopolnjeval drugi libero Slobodnjak in finiš izenačenega tretjega niza je prinesel obrnjeno sliko: na razliko so ga dobili domači.

V četrtem nizu je na sprejemalskem mestu črnuške ekipe zaigral Hodžič Šlejkovec namesto Slovnika in Marovt namesto Mihelčiča. Gostje so bili večino časa v prednosti, saj je zlasti Crnjanski predstavljal nerešljivo uganko za domači blok. Črnučani so se približali na 20:23, potem pa je zmanjkalo moči za preobrat in gostje so se razveselili pomembne zmage. Treba pa je povedati, da kar nekaj naših igralcev še vedno čuti posledice poškodb in da danes niso bili v polni moči, poleg tega pa je manjkal tudi Stipe Jurić, zaradi zdravstvenih težav.

Statistika PDF

You may also like...