V končnici nam je na pomoč priskočil Stipe

Stjepan Jurić je ob koncu lanske sezone, ko so Črnučani dosegli zastavljeni cilj z osmim mestom v prvi ligi, že zaključil svojo športno pot vrhunskega odbojkarja. Danes 32-letni diplomirani inženir elektrotehnike, ki je že kar nekaj let zaposlen v podjetju Demar d. o. o. (nenavadna je privlačnost študija elektrotehnike za naše odbojkarje, kajti med aktualnimi igralci so si ta študij izbrali Miha Kikelj, Blaž Vilar, Filip Rutar in Martin Valenčič, pred časom pa seveda tudi Jan Kozamernik).

Stipe se tudi po koncu lanske sezone ni povsem odrekel športu. Kolikor mu je čas dopuščal, je bil aktiven na mnogih področjih, občasno pa je obiskoval tudi na treninge naše članske ekipe in tako pomagal fantom, kadar je kdo manjkal na treningu. Za sklepni del sezone, ko ga ekipa najbolj potrebuje, pa je na prošnjo trenerja in vodstva kluba, z veseljem privolil, da bo pomagal ekipi ostati v 1. ligi. Za to potezo smo Stipetu zelo hvaležni!

Odbojko je začel igrati zelo pozno, zares šele pri 21. letih. Pred tem je po malem treniral košarko, nogomet in tenis. Z odbojko pa se je srečeval le v šoli. Takrat je ekipa Črnuč igrala v 3. ligi. Z leti sta tako ekipa kot tudi Stipe, vztrajno napredovala. V sezoni 2013/14 je doživel prvi vrhunec v karieri, saj se je tisto leto članski ekipi OK Črnuče, uspelo uvrstiti v prvo ligo. Vendar smo se nastopu tam odpovedali, nato pa je pet članov tiste ekipe (Bine Slovnik, Diko Purić, Jan Kozamernik, Jure Kasnik, Stjepan Jurić), skupaj s trenerjem Tomijem Šmucem, v naslednji sezoni prestopilo v ACH Volley. Tam je Stipe ostal 3 sezone in z njimi uspešno igral marsikje v Evropi ter osvajal lovorike.

Lani je ponovno zaigral za Črnuče in pripomogel, da smo svojo krstno sezono v prvi ligi končali na 8. mestu in si s tem zagotovili nadaljevanje v njej. Skupaj s Stjepanom Jurićem verjamemo, da nam bo letos to ponovno uspelo!

Boj se nadaljuje nocoj v Šoštanju!

You may also like...