Črnučani tudi v prihodnji sezoni v prvi ligi!

V pravkar končani sezoni je ekipa OK ČRNUČE končno dobila »domače gnezdo«, novo zgrajeno športno dvorano v Črnučah. Boljši pogoji za trening in tekme v njej so pripomogli k temu, da je mlada ekipa domačih fantov, s srčno igro in nepopustljivostjo, zbrala dovolj moči in znanja, da so si s končnim 9. mestom v državi zagotovili nastop v elitnem tekmovanju tudi v prihodnji sezoni.

Dobrih predstav, predvsem v drugem delu sezone, niso spregledali niti navijači, ki so vedno bolj množično začeli obiskovati tekme. Fantje so se jim oddolžili z dobrimi predstavami in šestimi prvenstvenimi zmagami, kar je na koncu zadoščalo za 9. mesto v državi. Še bolje pa so se naši igralci odrezali v pokalnem tekmovanju. Šele v polfinalu so v Kanalu ob Soči, ob neposrednem TV prenosu, klonili proti ekipi Calcit Volley. Uvrstitev med 4 najboljše ekipe v pokalu Slovenije je eden največjih uspehov v zgodovini odbojke v Črnučah.

V začetku sezone so le redki verjeli, da lahko najmlajša ekipa v prvi ligi doseže to, kar je našim fantom kasneje uspelo. V primerjavi s prejšnjo sezono je bila ekipa dodobra prevetrena. Več kot polovico ekipe smo dopolnili z mladeniči, ki prihajajo iz črnuške odbojkarske šole in so se v prejšnjih sezonah kalili v drugi ligi.

Po šestih začetnih porazih stanje res ni bilo rožnato, čeprav so fantje igrali vedno bolje. Potem pa se je zgodil prelomni trenutek: domača zmaga proti eminentni zasedbi Calcit Volley. Po presenetljivi zmagi nad Kamničani so šli rezultati in igra Črnučanov samo še navzgor. In to kljub temu, da so ekipe stalno pestile različne težave. Nekateri mlajši igralci so se v tem času že dodobra uveljavili na prvoligaški sceni. Po odhodu Blaža Vilarja na študij v tujino se je ekipi pridružil še Primož Trobiš, ki je prej igral v naši drugi ekipi, v končnici pa še izkušeni veteran, Stjepan Jurić. Z dobrimi predstavami v zeleni skupini in kančkom športne sreče smo si izborili obstanek med elito!

Zato lahko fantom in obema trenerjema ob koncu sezone iskreno čestitamo!

V sezoni 2018/19 so ekipo sestavljali:

Organizatorja igre sta bila Gregor Mihelčič in Nejc Marovt. Na sprejemu so se izkazali Žiga Čopi, Bine Slovnik, Din Hodžić Šlejkovec, Blaž Vilar in Primož Trobiš. Na mestu korektorja sta večinoma igrala Martin Valenčič in Aljaž Gornik. Kot blokerji so bili nepogrešljivi Aleksander Tepić, Filip Rutar in Stjepan Jurić. Žiga Kumer in Maj Slobodnjak sta kraljevala v polju kot prosta igralca. Ekipo sta odlično vodila Marko Brumen in njegov pomočnik Matic Brumen.

HVALA, FANTJE!

You may also like...