Zmaga proti Šoštanju v pravem trenutku

V 5. krogu zelene skupine 1. DOL za moške so Črnučani doma pričakali vodilno ekipo zelene skupine, Šoštanj Topolšico. V četrtem letošnjem dvoboju teh ekip so prvič zmagali Črnučani.

Črnuče : Šoštanj Topolšica 3:2 (17:25, 25:23, 19:25, 25:14, 15:11).

Dvorana Črnuče, gledalcev 120, sodnika Seifried (Maribor), Tovornik (Maribor)

Črnuče: Trobiš, Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Čopi, Gornik, Tepič, Jurić, Kumer (L), Marovt, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Šoštanj Topolšica: Dreu, Javornik, Robida, Port, Boženk, Planinc, Pavič (C), Mejal, Šoštarič, Uršič, Koren, Menih (L), Plankelj (L). Trener: Rade Dačović.

V prvem nizu so gostje počasi povečevali prednost, zlasti na račun svojega zanesljivega napada in neizsiljenih napak pri domačih. Domači trener Brumen je poskušal reševati situacijo z menjavami. V igro so zaporedoma s klopi prišli Hodžič Šlejkovec, Marovt in Valenčič, vendar želenega preobrata ni bilo.

Prvi žarek upanja za podpornike domačih na tribunah dvorane Maksa Pečarja je posvetil v začetku drugega niza, saj so Črnučani povedli s 4:1, toda gostje so jih kmalu ujeli. Izenačen boj se je nadaljeval vse do konca, ko je na servis pri domačih s klopi vstopil Jurić, pri gostih pa se je poškodoval dotlej njihov najkoristnejši igralec Planinc. Črnučani so zbrali več moči in izenačili na 1:1 v nizih.

V tretjem nizu se je ponovila zgodba iz prvega. Domači napadalci so zaporedoma pošiljali žoge v out in začetni naskok Šoštanjčanov je bil neulovljiv. Z dvema osvojenima nizoma so si gostje že zagotovili najmanj drugo mesto v zeleni skupini.

Morda so zato v četrtem nizu nekoliko popustili. Obe ekipi sta igrali z obema liberoma, trener Dačović pa je dal priložnost še nekaterim igralcem s klopi. Pri Črnučanih je bil v napadu najbolj razigran Čopi, izboljšala se je natančnost začetnih udarcev. Svoje je dodala še požrtvovalna igra v obrambi in ko so pri vodstvu 9:6 domači dosegli 6 zaporednih točk, je bil niz že tako rekoč odločen.

V odločilnem nizu je prevladala večja želja Črnučanov (svoje nekdanje soigralce sta prišla podpret tudi Jan Kozamernik in Jurij Žavbi), ki so krvavo potrebovali dve točki, ki jih ohranjata med živimi v boju za tretje mesto v skupini za obstanek.

Statistika PDF

Marko Brumen, trener Črnuč:

»Ostali bomo na trdnih tleh, kajti današnja zmaga nas je spravila šele v vice, do nebes je še daleč. Najprej bomo videli, kaj se bo jutri zgodilo v Murski Soboti. Pomagala nam je poškodba Planinca, pomembnega nasprotnega igralca v napadu, v bloku, v obrambi. Če se ne bi to zgodilo, bi bila borba neprimerno težja. Tako pa smo, hvala bogu, izkoristili to okoliščino in zmagali.«

Rade Dačović, trener Šoštanja Topolšice:

»Najprej čestitam Črnučam za zmago, pa tudi mojim fantom za borbo. V zeleni skupini se igra dobra odbojka. Od prvega kroga do sedaj se je nivo dvigal. Danes smo imeli nesrečo, da se je poškodoval Planinc in smo potem morali iskati rešitev, vendar to ni izgovor. Imamo še eno tekmo doma, v kateri si bomo prizadevali za zmago, da ohranimo prvo mesto v zeleni skupini.«

Fotografije:

Zadnja točka:

You may also like...