Petkov večer nerazpoloženih Črnučanov

V 8. krogu 1. DOL za moške se je naša prva ekipa pomerila s soboško ekipo Panvita Pomgrad. Gostje niso imeli večjih težav z nerazpoloženimi Črnučani in so si priigrali gladko zmago.

Črnuče : Panvita Pomgrad 0:3 (11:25, 23:25, 20:25).

Dvorana Maksa Pečarja, 15. 11. 2019, gledalcev 80, sodnika Kern Matjaž, Atanasov Daniel.

Črnuče: Trobiš, Mihelčič, Mivšek, Čopi, Vilar, Tepić, Rojnik, Gornik, Beravs, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Pikl (L) in Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič.

Panvita Pomgrad: Vori, Vinkovič, Drvarič, Ražnatović, Pulko, Flisar, Bedrač, Marovt, Plesec, Rojnik, Novak (L), Vrabl (L). Trener: Aleš Hribar.

Domači so tekmo odprli s precej napakami, tako da je trener Kedačič pri zaostanku 6:11 že porabil dva polminutna odmora. Gostje so zadevali natančneje, Črnučanom pa ni šlo od rok praktično nič. Tudi vstop Trobiša in Mivška namesto Čopija in Valenčiča ni spremenil poteka. Po dveh zaporednih slabih sprejemih domačih se je niz končal z 11:25.

Drugi niz je nakazal, da bi bil boj lahko bolj izenačen. Nekoliko uspešnejša v napadu sta bila domači korektor Mivšek in bloker Rutar, toda na drugi strani so se s točkami izmenjevali Pulko, Plesec in Ražnatović. Domači so nazadnje vodili s 14:13, potem pa je boljša igra Prekmurcev v bloku prevesila tehtnico na stran gostov. Nekaj upanja je domačim gledalcem vlival kapetan Slovnik, ki je z uspešnim napadom svoje moštvo pripeljal na zaostanek ene točke, 22:23. Toda zmago v drugem nizu s 23:25 je gostom prinesel kar zgrešeni začetni udarec Črnučanov.

V tretjem nizu je trener domačih poskusil s Tepićem namesto Gornika. Po boljšem začetku Črnuč in vodstvu 9:6 je s timeoutom posegel trener Panvite Hribar. Kmalu sta bili moštvi izenačeni, nato pa so domači lovili zaostanek ene ali dveh točk. Nekaj zaporednih blokiranih napadov je ustavilo nalet domačih, ki so se pred tem uspeli približati na 18:19, svoje pa je dvakrat dodala še zmeda med igralci v črnuškem polju in niz se je končal z 20:25.

Bine Slovnik, kapetan Črnuč:

»Kadar začneš tekmo tako slabo kot mi danes, se je težko pobrati. Sledila je neka brezvoljnost, brez želje do zmage in na tak način se ne da premagati nikogar.«

Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada:

»Otvoritev tekme je zaznamovalo veliko napak domače ekipe. Mi smo bili bolj disciplinirani in potem ta nivo držali vso tekmo ter na koncu, mislim da zasluženo zmagali.«

You may also like...