Bliža se nova sezona

1. DOL

Čez dva tedna, točneje 12. avgusta, se bo na prvem treningu pred sezono 2019/20 zbrala naša prva članska ekipa. Kot smo že poročali, bo ekipo vodil Zoran Kedačič, njegov pomočnik pa bo Miha Kikelj.

Večina fantov, ki so igrali za Črnuče v minuli sezoni, ostaja v ekipi, nekaj bo tudi novih obrazov, ki jih bomo malo podrobneje predstavili v naslednjih dneh. Novi organizator igre Žan Beravs izvira iz odbojkarske Žirovnice, ima nekajletne prvoligaške izkušnje, v minuli sezoni pa je branil barve Panvite Pomgrad. 19-letni Matic Rojnik, nekdanji mladinski reprezentant, bo dopolnil naše vrste na mestu sprejemalca. Prihaja iz Braslovč, iz istoimenske ekipe, ki nastopa v 2. ligi. Nabor prve članske ekipe pa s tem še ni zaključen. Fantom se bo najverjetneje pridružil še kdo iz naše lanske drugoligaške ekipe. Več o igralski zasedbi sledi v avgustu.

3. DOL

Ker v klubu razpolagamo z velikim številom mladih, nadarjenih igralcev, se je vodstvo kluba odločilo, da v prihajajoči sezoni v tretji ligi nastopimo kar z dvema ekipama, da bo čim več igralcev dobilo priložnost za redno igranje.

Močnejša od obeh ekip bo tekmovala pod imenom Črnuče ACH II in bo imela višje tekmovalne cilje. Vodil jo bo povratnik, Črnučan Samo Belavič Pučnik, ki je bil lani na čelu druge ekipe kamniškega Calcit Volleyballa. Ekipo bodo sestavljali večinoma mladinci, v pomoč pa jim bo nekaj še vedno mladih igralcev, ki pa so že izven mladinske starostne kategorije. Vseeno pa glavni cilj ostaja vzgoja mladih igralcev, da bodo nekateri izmed njih v prihodnosti zamenjali kolege v prvi članski ekipi.

Ekipo Črnuče ACH III bo vodil Aleš Centa, ki se nam je pridružil lani. Jedro njegovega moštva bodo sestavljali kadeti ob podpori nekaj mladincev. Fantje si bodo v tretji ligi predvsem nabirali izkušnje, ter osvajali in utrjevali odbojkarske prvine. Višje tekmovalne cilje pa imajo v kadetskem tekmovanju.

You may also like...