V 71. letu starosti nas je zapustil Marjan Kumer

Marjan je bil  že v 60-tih letih prejšnjega stoletja kot ljubitelj odbojke eden od začetnikov organiziranega igranja te športne panoge v Črnučah in v okolici. Vrsto let je navduševal kot aktivni igralec in odličen športnik ter si s prikazanimi igrami priboril tudi mesto v takratni jugoslovanski mladinski reprezentanci. Njegova igralska kariera je trajala dolgo, saj je igral do svojega 40. leta.

Po zaključku aktivnega igranja odbojke je svoje znanje in izkušnje prenašal na mlajše generacije. V 80-tih letih je začel delovati kot trener mlajših selekcij v OK Črnuče, ob tem pa je vedno skrbel, da je mladim odbojkarjem in odbojkaricam prenašal poleg odbojkarskega znanja tudi vrednote športa in športnega obnašanja. Po tem, ko je opravil izpit za odbojkarskega sodnika, se je Marjan preizkušal tudi v tej vlogi, saj je dolgo let skrbel za izvedbo vseh osnovnošolskih in srednješolskih odbojkarskih tekmovanj v Ljubljani.

Marjan je bil vseskozi športni navdušenec, posebej z dušo pri odbojki in sodi med najzaslužnejše člane našega društva pri uveljavljanju odbojke v Črnučah in v Mestni občini Ljubljana. Kot amaterski športni delavec je že v 80-tih in 90-letih prejšnjega stoletja s prostovoljnim delom veliko pripomogel k razvoju in vzdrževanju zunanjih športnih igrišč za odbojko v Črnučah. Nekaj let je bil predsednik društva, kasneje član različnih odborov OK Črnuče in sodelavec pri organizaciji različnih prireditev društva.

Marjan, še enkrat v imenu odbojkarjev iz Črnuč in okolice – hvala ti za vse…

Odbojkarski klub ČRNUČE

You may also like...