Iz Kranja z dvema zmagama v žepu

Nedelja zjutraj… zelo sem zaspan, ampak trener je rekel, da moram vstati ob štirih zjutraj. Morda ob sedmih, ne vem, ampak vem, da ne smem biti zaspan. Sem že buden, ne preveč srečna mati mi pogreje mleko in zmeša kakav. Raje bi kavo, ampak sem še premlad.

V torbi zložim dres, superge, ščitnike in medvedka ter se odpravim na zborno mesto. Trener ne mara zamujanja, zato bom tam raje dve uri prej. Oče me sicer pelje, a ne želi govoriti z menoj, pravi, da je dovolj, če bi bil tam ob osmih, ne pa ob pol šestih. Mene to ne gane, danes imamo dve pomembni tekmi.

Kmalu se znajdem v garderobi, trener govori, da moramo dati servis čez mrežo in da bi mu polepšali življenje, če bi uspeli zmagati. Vse bom dal od sebe. Kmalu se začne… Ogrevanje je bilo super, sicer nisem uspel priti do žoge, sem si pa sam zavezal vezalke in sedaj sem pripravljen.

Sodnik zapiska, žoge letijo levo in desno, kakšna uspe pasti tudi na parket in v strop. Kmalu zmagamo obe tekmi, trener ima čuden izraz na obrazu, se mi zdi, da je to veselje… Vse sem dal od sebe, upam, da bom kmalu lahko tudi igral.

In še rezultat: Črnuče : Vet4Pet Triglav – 2:0, Črnuče : Krka – 2:0

(Zapisal: Jani Malovič)

You may also like...