Medlo proti neposrednemu tekmecu

V 10. krogu 1. DOL za moške je v Črnučah potekal derbi dna prvoligaške lestvice.  Medla igra domačih je gostom omogočila, da so si z disciplinirano igro priborili prvo letošnjo zmago.

Črnuče :  Šoštanj Topolšica 0:3 (28:30, 22:25, 18:25).

Črnuče: Trobiš, Mihelčič, Mivšek, Čopi, Vilar, Tepić, Rojnik, Gornik, Beravs, Rutar, Slovnik (C),  Valenčič, Pikl (L) in Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič.

Šoštanj Topolšica: Bevc, Javornik, Marovt, Robida, Plankelj, Volovlek, Kafol, Pavič (C), Hodžič Šlejkovec, Žugić,  Koren, Menih (L). Trener: Rade Dačović.

Črnučani so tekmo odprli slabo in trener Kedačič je bil že pri rezultatu 2:6 prisiljen vzeti odmor. Gostje so bili še naprej uspešnejši in vodstvo prek Žugića, Pavića in Hodžiča Šlejkovca povečevali vse do 9:17. Kazalo je, da je prvi niz odločen, toda Čopi je domače vrnil v igro in rezultat je bil poravnan na 22:22. Prvo zaključno žogo so imeli gostje,  drugo domači, tretjo in zaključno četrto pa gostje.

Drugi niz je bil bolj izenačen do končnice, v kateri so domači napravili več napak, ki sta jih kaznovala Robida in Pavić, nakar gostov niso več ujeli.

V tretjem setu je Kedačič poskusil z Gornikom in Rojnikom namesto Tepića in Čopija. Gostje so ohranjali vodstvo in tudi menjava Valenčiča z Mivškom Črnučanom ni pomagala. Šoštanjčani so solidno sprejemali in organizirali napade, pri domačih pa je bil predvsem opazen premajhen učinek blokerjev. Gostje so niz zanesljivo dobili na 18.

Zoran Kedačič, trener Črnuč:

»Spet smo pred domačo publiko začeli tekmo tako kot se ne sme, z nekim strahom. Ne vem, zakaj bi se morali bati Šoštanja. Danes nismo pokazali žara, motivacije, prepričanja, da smo boljši. Zakaj tega ne najdemo, se že nekaj časa sprašujem. Tudi fantje bi se morali sami pri sebi vprašati, kako igro spet preokreniti navzgor.«

Rade Dačović, trener Šoštanja Topolšice:

»Najprej bi čestital svoji ekipi. Res je prva zmaga in trdo smo delali za njo, kar se je obrestovalo. Zavedamo se, kam spadamo, in bomo naredili vse, da ostanemo v prvi ligi. Do konca je še dovolj tekem proti direktnim tekmecem. Vesel sem, da smo si povrnili točke, ki so nam jih Črnuče odnesle iz Šoštanja. Zdaj bolj mirno čakamo končnico.«

You may also like...