Naši premočni za Mariborčane

1B.DOL – 20. krog – 13.2.2021, dvorana Maksa Pečarja

Črnuče : PRO Volley 3:0 (25:11, 25:17, 25:15)

Črnuče:  Verdinek 1, Mihelčič, Mivšek 11, Novljan 4, Vilar 8, Gornik 1, Rojnik 6, Rutar 3, Sešek 2, Erpič 5, Slovnik (C), Valenčič 3, Slobodnjak (L), Kumer (L). Trener: Žavbi.

PRO Volley: Zemljič 6, Kunšek 1, Planinšić, Murks 3, Vidovič 2, Hankić 3, Škundrić M. (C), Škundrić P. (L), Črešnik 5, Mlakar, Seneković, Špindler 3. Trener: Baltić.

Gostje z dna prvenstvene lestvice so v Ljubljano prišli oslabljeni in že prvi niz je nakazal potek nadaljevanja tekme. Domači trener Žavbi je tokrat odpočil kapetana Slovnika in podajalca Mihelčiča, spremenjena postava Črnučanov pa je odločno začela in ustvarila razliko 13:4. Potem so pri domačih priložnost za igro dobili še Mivšek, Vilar, Slobodnjak in Verdinek, pri gostih pa je Kunška zamenjal Vidovič. Črnučani so nadaljevali brezkompromisno in niz osvojili na 11.

Začetek drugega niza je ponudil nekaj veselja Mariborčanom, saj so edinkrat na tekmi povedli z 0:2, potem pa je spet prišla do izraza premoč Črnučanov. Najbolj markanten trenutek v nizu je bila reševalna akcija pri rezultatu 21:13, ko je Vilar daleč izven igrišča za silo uspel ohraniti žogo v zraku, potem pa jo je Mivšek z nogo v idealnem visokem loku vrnil Mariborčanom, odšprintal nazaj k mreži in potem še dosegel točko. Žal se je spektakularni nogometni vložek zgodil izven dosega kamere (na posnetku na 55:50). Domači so niz dobili na 17.

V tretjem nizu je bila postava domačih še malo premešana, vendar to gostom ni kaj dosti pomagalo. Približali so se na 8:7, potem pa je trener Žavbi v polminutnem odmoru svoje igralce nekoliko oštel, da so spet stopili na plin in povišali vodstvo na 20:10. Tekmo je s točko v napadu zaključil najnižji mož ob mreži, domači sprejemalec Verdinek, ki je sicer “po poklicu” libero, tokrat pa je dobil priložnost na sprejemalskem položaju.

Statistika je na voljo na strani OZS, posnetek tekma pa na Facebooku.

Foto: Miha Hribar, video: Peter Štupar.

You may also like...