Naslednja ovira v pokalnem tekmovanju je bila previsoka

POKAL SLOVENIJE – 1/8 finala, 13. 11. 2019, dvorana ŠD Marof, Novo mesto
Krka – Črnuče 3:0 (27:25, 25:17, 25:23)

Odbojkarji Krke so v tekmi osmine finala pokalnega tekmovanja – še drugič v slabih dveh tednih – na domačem igrišču odpravili odbojkarje Črnuč z rezultatom 3:0.

Prvi niz je postregel z izenačeno končnico. Oslabljeni domačini, pri katerih sta manjkala poškodovani Drobnič in oboleli Kumer, niso delovali tako suvereno, kot pred dnevi na ligaškem obračunu. Tik pred koncem niza je na sceno stopil kapetan Črnuč, Bine Slovnik. S točko v napadu je izenačil, potem pa z odličnim servisom priigral Črnučam prvo in žal tudi zadnjo zaključno žogo. Tudi v drugo je bil njegov servis nevaren in domači so imeli obilo težav. Nenevarno žogo so v loku poslali preko mreže. Trenutek nezbranosti je botroval temu, da so Črnučani žogo slabo sprejeli. Organizator igre Žan Beravs ni mogel slabo sprejete žoge uspešno podati. To je bil verjetno ključen moment, ki je obrnil potek srečanja. Krkaši so niz dobili in uspešno vstopili v drugega.

V tem nizu ni šlo našim fantom nič od rok. Njihovo igro so zavirale predvsem lastne napake, tako da igralcem Krke, niza res ni bilo težko dobiti. Trener Zoran Kedačič je v tem delu poskušal z nekaj menjavami. Organizacijo igre je prevzel Gregor Mihelčič, Valenčiča pa je na korektorskem mestu dokaj uspešno nadomestil Luka Mivšek. Vendar to ni veliko pomagalo, saj so imeli naši fantje težave na sprejemu, zelo slabo pa so delovali v obrambi polja, za razliko od igralcev Krke.

Postava Mihelčič, Slovnik, Rutar, Mivšek, Čopi, Gornik in Slobodnjak na mestu libera, je začela tudi tretji niz. Dokaj neuspešno, saj so domači spet povedli. Potem so Črnučani, po zaslugi solidnega servisa, bloka in napada, začeli počasi topiti prednost. Proti koncu niza jim je uspelo povesti za točko. Zatem pa je Svit Hafner, predlani še organizator Črnuč, s tremi dobrimi servisi, onemogočil dobro izvedbo napada gostov. Domači so povedli za dve in prednost ohranili do rezultata 24:22. Prvo zaključno žogo za končno zmago so naši fantje ubranili. V drugo, pa je najboljši igralec in kapetan domačih, Martin Kosmina, z uspešnim napadom iz druge linije, zapečatil tekmo in s tem se je končala letošnja pokalna pot Črnučanov.

Zapisal: Andrej Jerič

You may also like...