Razdelitev točk s Kranjčani

V 7. krogu 1. DOL za moške so se  Črnuče pomerile s kranjskim moštvom HišaNaKolesih Triglav. V izenačeni tekmi so več zbranosti v odločilnem nizu pokazali gostje in tako osvojili dve točki ter Črnučanom pustili eno.

Črnuče : HišaNaKolesih Triglav 2:3 (17:25, 25:22, 19:25, 25:16, 10:15).

Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 80, sodnika Valentar Bernard, Tovornik Mojca.

Črnuče: Trobiš 15, Mihelčič, Mivšek, Čopi 13, Vilar, Tepić 1, Rojnik, Gornik 8, Beravs 5, Rutar 3, Slovnik (C) 9, Valenčič 15, Pikl (L) in Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič.

HišaNaKolesih Triglav: Erpič, Tučen 13, Bregant (C) 15,  Godnič, Kos, Bošnjak 19, Pernuš 7, Mali 17, Libnik (L) 1, Jenko, Maček 6, Glamočanin. Trener: Sašo Rop

Po enakovrednem začetku prvega niza so si Kranjčani uspeli ustvariti prednost 12:8. Trener domačih Kedačič je reagiral z menjavo libera: Slobodnjaka je zamenjal Pikl. Črnučanom zlasti na račun lastnih napak ni uspelo ujeti priključka in gostje so ohranjali 4 ali 5 točk razlike. Po zgrešenem servisu Čopija je niz z lepim napadom zaključil gostujoči korektor Bregant.

V drugem nizu sta se moštvu izmenjevali v vodstvu do 14. točke. Razigrana sta bila napadalca, Čopi na eni in Bošnjak na drugi strani. Po vodstvu domačih s tremi točkami so se gostje približali na 17:16. Nato pa so se domačim spet odlepili z dvema zaporednima točkama Valenčiča in si niso pustili vzeti zmage v 2. nizu.

Tretji set so gostje vodili od začetka do konca. Učinkovito so zaključevali točke po slabših sprejemih Črnučanov. Namesto Čopija je vstopil domači kapetan Slovnik, ki se vrača po poškodbi, ki je takoj izpeljal nekaj uspešnih napadov, kar pa ni ogrozilo zmage gostov v tem nizu.

Zato pa je prav Slovnik v četrtem nizu domače takoj popeljal v vodstvo 6:2, kar je trenerja gostov Ropa spodbudilo k polminutnemu odmoru, Ta se je njegovim varovancem obrestoval, saj so s točkami Malija in Breganta vzpostavili ravnotežje. Pri Črnučanih je prišlo do menjave na mestu blokerja: Tepića je zamenjal Rutar. Svoje je dodajal še drugi bloker Gornik in domači so vzdrževali nekaj točk razlike. Pri rezultatu 19:15 je zaradi ugovarjanja  ob nestrinjanju s sodnikovo odločitvijo rdeči karton dobil kapetan gostov Bregant, ki ga je nato zamenjal Glamočanin, domači pa so nato niz mirno pripeljali do konca.

Že začetek odločilnega niza je nakazal, kam se bo nagnila tehtnica. Kljub spodbujanju domačih navijačev, ki so si obetali zmago in so bili tokrat okrepljeni z dvojico mladih bobnarjev, so Črnučani pri rezultatu 0:6 že porabili oba odmora. Njihove žoge so padale izven igralnega polja, ali v mrežo, nazadnje pa so Kranjčani uspešno blokirali najprej napad Trobiša in nato še Rutarja. S končnim rezultatom 15:10 se je Triglav razveselil zaslužene zmage.

Več o tekmi: Statistika PDF

Zoran Kedačič, trener Črnuč: »Niza, ki smo ju osvojili, sta bila po zaslugi manj napak na sprejemu. In obratno, tri nize smo izgubili zaradi sprejema, ko enostavno nismo mogli razviti igre. Nasprotnik je dominiral v bloku. Danes so bili enostavno boljši od nas v igri servis-sprejem.«


Sašo Rop, trener HišeNaKolesih Triglav: 
»Oboji smo odigrali dobro tekmo. Naši nasprotniki so danes naredili manj napak kot na prejšnjih tekmah. Mi smo spet nihali v igri. Tiste tri sete, ki smo jih dobili, smo odigrali suvereno. V izgubljenih dveh setih pa smo bili prisiljeni gostom prepustiti pobudo in z disciplinirano igro so ju osvojili. Zmage se veselim. Ni važno ali dve ali tri točke, važna je zmaga.«

You may also like...