Pomembna zmaga proti neposrednemu tekmecu

V 2. krogu zelene skupine 1. DOL za moške so v Črnučah gostovali naši neposredni tekmeci, moštvo Šoštanj Topolšica. Domači so tokrat pred glasnim občinstvom gladko zmagali in se gostom oddolžili za poraz v domači dvorani v prvem delu sezone.

Črnuče : Šoštanj Topolšica 3:0 (25:17, 25:20, 25:10).

Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 100, sodnika Markelj Blaž (Bled), Tomec Eva (Novo mesto).

Črnuče: Trobiš 10, Mihelčič, Mivšek, Čopi (C) 8, Vilar, Tepić 2, Rojnik 1, Gornik 1, Beravs 6, Rutar 11,  Pikl, Valenčič 14, Plot (L) in Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič.

Šoštanj Topolšica: Javornik, Robida (C) 13, Plankelj 1, Šijanec 8, Kafol 1, Pavič 4, Hodžič Šlejkovec 1, Menih, Koren 1. Trener: Rade Dačović.

Pred začetkom tekme smo se na igrišču s čestitko in priložnostnim darilom v imenu igralcev, trenerjev in vodstva spomnili našega slavljenca, ki ima prav danes rojstni dan z okroglo obletnico, podpredsednika OK Črnuče Andreja Jeriča, ki poleg številnih drugih vlog v klubu tudi doživeto napoveduje domače tekme in spodbuja igralce in publiko prek ozvočenja v dvorani. Igralci so se mu oddolžili z novo zmago.

Začetek tekme je pripadel gostom, saj Črnučanom ni stekel sprejem. Ko se je to popravilo, so nasprotnika ujeli na 6. točki, od zaostanka 3:6 so prišli do vodstva 11:7. Trener Dačović je najprej poskušal s timeoutom, nato še z menjavo Javornika s Korenom. Čeprav tudi igra Črnučanov v nadaljevanju prvega niza ni bila bleščeča, pa so prednost nekaj točk obdržali in nato še povečali s štirimi zaporednimi točkami pri končnih 25:17.

V drugem nizu pa domači gostom niso pustili do vodstva. Izkazal se je bloker Rutar, v napadu pa so se izmenjevali Čopi, Valenčič in Trobiš. V ekipi Šoštanja je bil najbolj nevaren korektor Robida, nekajkrat tudi sprejemalec Šijanec. K izgubljenemu drugemu nizu za goste so precej pripomogle njihove lastne napake.

V tretjem setu so domači zopet začeli odločno. Pri vodstvu 12:4 je trener Kedačič v igro poslal Gornika, gostujoči trener pa Planklja. Razživelo se je tudi občinstvo in ob bučnem navijanju s tribun je bile videti, da se gostom v igri vse bolj zatika. Domači so z disciplinirano igro prišli do neulovljive prednosti 21:7. V zaključku sta nekaj minut na igrišču dobila še domača sprejemalca Vilar in Rojnik.

Pri Črnučanih je bil danes najučinkovitejši Valenčič s 14 točkami in 65-odstotno uspešnostjo v napadu, pri gostih pa Robida s 13 točkami in 38-odstotno uspešnostjo.

Miha Plot, igralec Črnuč:

»Naša ekipa je danes prikazala dobro igro v bloku, agresivno so bili vsakokrat zraven in to je bilo po mojem danes odločilno. Tudi v napadu smo bili danes brez veliko napak, iz česar je sledila gladka zmaga. Do konca sezone imamo še priložnost za napredek, s fanti sem se dobro ujel. Vidim, da so prizadevni in perspektivni. To me zelo motivira za naprej, da v naslednjih tednih pridemo do lepe igre.«

Rade Dačović, trener Šoštanja Topolšice:

»Danes smo videli tipično tekmo dveh direktnih konkurentov za obstanek v ligi. Čestitam Črnučanom za zmago. Mi danes nismo bili pravi, več kot pol igralcev je namreč bolnih ali poškodovanih, tako da moram čestitati tudi svojim, da so danes sploh uspeli odigrati. Ostanejo nam še štiri tekme. Morali bomo izvleči maksimum, če bomo le zdravi.«

fotografije: Miha Hribar

You may also like...