Zmajčki do brona na mednarodnem turnirju

Zmajčki male odbojke so se danes zares odlično odrezali. Na mednarodnem turnirju v Šempetru, kjer je sodelovalo 16 fantovskih in 32 dekliških ekip so dosegli 5 zmag in en sam poraz.

Zmajčki so cel turnir odigrali na visokem nivoju. Imeli so le eno malce slabše obdobje in sicer na tekmi polfinala. Takrat so jih v tretjem nizu z najmanjšo možno razliko premagali odbojkarji iz Murske Sobote. Zmajčkom so se tako delno oddolžili za poraz v državnem prvenstvu, kjer so jim ravno zmajčki preprečili pot v finale.

V tekmi za tretje mesto so se zmajčki še drugič danes pomerili z odbojkarji iz Maribora. Tako kot na prvi tekmi je bil tudi tokrat zelo učinkovit zares izjemen igralec mariborske ekipe Rok Bračko. Vendar so imeli tudi zmajčki svoje težko orožje. Štirje topovi so rešetali mariborsko obrambo, mimogrede pa so zmajčki nekajkrat z blokom zaustavili njihov napad. Zmaga v prvem nizu je bila osvojena.

V drugem nizu je bila pred težko nalogo ponovno druga postava. Že na prvi tekmi so opravili izjemno delo, saj so prvi postavi omogočili popravni izpit. Tudi tokrat so odlično opravili svoje in zmajčki so se veselili bronaste kolajne!!!

Še enkrat moramo omeniti, da so poleg nekaj tujih ekip na turnirju igrale vse najboljše slovenske ekipe. Igra in rezultat zmajčkov sta prav gotovo dobri popotnici za finale državnega prvenstva, ki bo čez 14 dni.

Prav tako so na turnirju sodelovali tudi zmajčki naše druge ekipe. Čeprav leto ali dve mlajši od ostalih ekip, jim je uspelo na tekmah osvojiti že kak niz. Zmage pa pridejo prihodnje leto.

Končne zmage na turnirju so se na koncu zasluženo veselili odbojkarji iz Žužemberka.

You may also like...