U-20 na mivki: trije Črnučani v boju za medalje

Ta vikend smo lahko spremljali nadaljevanje Sberbank državnih prvenstev v odbojki na mivki za mlade. Preddvor pri Kranju je gostil 8 najboljših parov odbojkarjev in odbojkaric do 20. leta starosti, ki so si pravico do nastopa izborili na prvem turnirju v Portorožu.

V izbrani družbi so se trije Črnučani imenitno znašli. Žan Zajc je v paru z Mariborčanom Rokom Bračkom zasedel končno drugo mesto. V boju za zmago sta bila Fajfar in Glamočanin še drugič prepričljivejša. V finalu sta slavila z 21:17 in 21:18.

Odlično sta se znašla tudi Jaka Prevorčnik in Jošt Lenič. Prebila sta se vse do polfinala, kjer sta morala priznati premoč dvojici Fajfar/Glamočanin. V tekmi za tretje mesto, sta se nato pomerila še z zmagovalcema prvega letošnjega turnirja v tej kategoriji. Črt Rozman in Klemen Šen sta bila boljša z rezultatom 21:14 in 21:12.

Vse štiri omenjene ekipe, so se uvrstile tudi na zaključni turnir, ki bo konec julija v Ljubljani. Fajfar in Glamočanin se bosta za naslov državnih prvakov pomerila z Zajcem in Bračkom, za bronasto odličje pa se bodo udarili Rozman in Šen ter Prevorčnik in Lenič.

Rezultate lahko najdete na tej povezavi.

You may also like...