Prijateljski turnir prvoligašev v novi dvorani

Novo črnuško večnamensko dvorano smo v soboto 6. oktobra 2018 preizkusili na prijateljskem turnirju treh prvoligaških ekip. V goste sta prišli ekipi Panvita Pomgrad in Hoče.

Domača ekipa, ki se je danes prvikrat v sezoni predstavila navijačem, je bila žal zaradi poškodb oslabljena, saj sta manjkala lanskoletna stalna člana začetne postave, kapetan Bine Slovnik in sprejemalec Žiga Kumer.

Kljub temu, da rezultat tokrat ni bil v ospredju, so vse tri ekipe nastopile resno in borbeno, kar je bilo videti tudi ob posameznih dvomljivih sodniških odločitvah.

V prvi tekmi dneva so Hoče v tretjem setu uspele na razliko premagati Črnuče 28:26, potem ko so domači dobili prvi set, gostje pa drugega.

V naslednji tekmi je Panvita Pomgrad dokaj gladko nadigrala Hoče z rezultatom 3:0 (-19, -19, -21).

Tudi druga tekma Črnuč je bil dokaj izenačena. Prvi set so dobili gostje s 25:17, naši fantje so v drugem setu vodili ves čas in ga pripeljali do konca z rezultatom 25:19. V tretjem setu smo imeli spet priložnost za zmago, a je v končnici zmanjkalo nekaj zbranosti. Panvita Pomgrad je slavila z rezultatom 26:24.

Razumljivo je, da je bilo v igri naše prenovljene ekipe nekaj napak zaradi neuigranosti, toda današnja igra obeta, da se bodo fantje odločno borili z izkušenejšimi prvoligaškimi konkurenti.

Domači trener Marko Brumen je preizkusil skoraj vse igralce. V prvi tekmi je na mestu organizatorja igral Nejc Marovt, v drugi pa Gregor Mihelčič. Kot sprejemalca sta vsak eno tekmo odigrala Blaž Vilar in Din Hodžić Šlejkovec. Danes je največ pokazal namestnik kapetana Žiga Čopi, ki se je izkazal z nekaj lepimi napadalnimi akcijami. V novi vlogi korektorja se je uspešno predstavil (bivši sprejemalec) Martin Valenčič, priložnost za igro pa je dobil tudi gostujoči igralec iz Italije bloker Davide Scalorbi, ki je v Ljubljani na študentski izmenjavi (in sicer ni registriran za uradne prvoligaške tekme).

Preizkus dvorane je torej uspel, vključno z ozvočenjem in semaforjem. Upajmo, da se bo na prvoligaških tekmah zbralo toliko gledalcev, da bo odprt tudi spodnji del tribun, da bomo gledalci lahko bližje dogajanju na terenu.

Po končanem turnirju so gostitelji organizirali večerjo za člane vseh ekip v gostilni Rogovilc.

You may also like...