Gledalcev ni bilo v dvorani, zmago naših so videli v spletnem prenosu tekme

V otvoritveni tekmi drugoligaške sezone 2020/21, ki je zaradi zdravstvenih razmer potekala za zaprtimi vrati, je naša druga članska ekipa gostila moštvo National Žirovnica. Črnučani so vodili večino časa in zasluženo zmagali.

To je bila prva tekma, ki smo jo iz domače dvorane prenašali preko interneta (Facebook Live) in posnetek si je še vedno možno ogledati. Za tehnično izvedbo prenosa je zaslužen Peter Štular. Prenašali bomo tudi jutrišnjo tekmo naše prve ekipe, v soboto 10. oktobra ob 19h.

Črnuče II : National Žirovnica 3:0 (20, 20, 23).

Črnuče II: Elikan, Šenk, Zajc, Škerlep (L), Jozič, Felkar, Popit, Hodžič Šlejkovec (C), Pikl(L), Prevorčnik, Jerovšek, Lenič, Rojc, Hribar. Trener: Samo Belavič Pučnik

National Žirovnica: Vidic (L), Primšar, Stanojev, Grmek, Kegljevič (C), Josipovič, Peljhan, Brajnik, Tepina

Črnučani so prvi niz začeli s postavo Šenk, Zajc, Hodžič Šlejkovec, Elikan, Felkar in Hribar ter libero Pikl. Po boljšem začetku Žirovnice in nezanesljivem servisu Črnuč so jih naši ujeli na 8. točki in nato ohranjali minimalno prednost. Kritični trenutek je bil, ko so se gostje približali 20:19. Hribarja je zamenjal Lenič in po treh zaporednih točkah naših je bila prednost neulovljiva.

Drugi set je potekal dokaj izenačeno, nobena ekipa si ni ustvarila več kot dve točki prednosti. Prva večja razlika je bila pri 17:14 za Črnučane. Gostje so sicer še uspeli izenačiti na 19, končnica pa je bil podobna kot v prvem nizu in drugi niz je šel domačim, prav tako na 20.

V tretjem nizu so gostje nastopili odločneje in prišli do vodstva 14:9 in nato 17:12. Domači trener je reagiral z menjavami, vlogo podajalca je prevzel izkušenejši Popit, v bloku je Elikana zamenjal Jerovšek, na sprejemu pa Hribarja Rojc. Domačim je uspelo izenačiti na 20, nato pa so goste pokopale lastne napake in Črnučani so slavili s 25:23.

 

Kapetan Črnuč Din Hodžič Šlejkovec:

V prvih dveh setih se je pokazalo, da smo mlada ekipa, vendar smo zdržali pritisk nasprotnikov in smo jih ujeli ter uspeli zmagati. V tretjem setu smo z dobrim sprejemom uspeli doseči preobrat, potem ko so nasprotniki že vodili s petimi točkami. V igri imamo še nekaj pomanjkljivosti, vendar je v ekipi super kemija in mislim, da bomo uspešno nastopali v ligaškem tekmovanju.

.

.

You may also like...