Našim vse tri točke v sosedskem dvoboju

V sosedskem dvoboju Črnučani gostom z Brezovice niso dovolili presenečenja in so zmagali v tekmi, ki je bila sicer bolj enakovredna, kot kaže končni rezultat.

Črnuče : Špan Brezovica 3:0 (23, 20, 22)

1B.DOL, 3. krog, Dvorana Maksa Pečarja, 10. oktober 2020, sodnika: Eva Tomec, Franci Kramar.

Črnuče: Verdinek (L), Mihelčič 1, Mivšek, Šenk, Vilar, Gornik 6, Tepič, Rojnik 8, Rutar E., Sešek 19, Erpič 4, Slovnik (C) 9, Valenčič 2, Slobodnjak (L). Trener: Jurij Žavbi.

Špan Brezovica: Jereb, Željeznov 1, Kafol, Rozman, Mulec 14, Šen 15, Kržič 8, Brumen, Založnik 9, Šip, Šolinc, Kumer (L), Moljk (L). Trener: Ivan Milošević.

Črnučani so tekmo odprli silovito in si ustvarili prednost 10:2 in jo vzdrževali vse do izida 20:11. Morda jim je tedaj ritem prekinila dvojna menjava: korektorja Seška je zamenjal Mivšek, podajalca Mihelčiča pa Rutar. Domačim je nekoliko popustila koncentracija in po rezultatu 24:17 nikakor niso zmogli zaključiti niza. Dopustili so Brezovici, da se je z odličnimi servisi Klemna Šena približala na 24:23, potem pa je prav isti igralec z napako na servisu omogočil zmago domačih v prvem nizu.

V začetnem drugega niza so več pokazali gostje in največ vodili s štirimi točkami. Domači so jih zlagoma lovili, potem pa v režiji Slovnika, Rojnika in Seška uprizorili preobrat. Od zaostanka 15:17 so prišli na 22:18, potem pa si niza niso več pustili odvzeti.

V tretjem nizu so Črnuče ohranjale minimalno prednost dveh ali treh točk. Gostujoči trener Milošević je poskusil z menjavo organizatorja igre in je na igrišče poslal Kafola. Vendar pa Brezovica ni uspela izenačiti. Sledilo je nekaj njihovih lastnih napak in Črnučani so tekmo zaključili v treh nizih.

Tudi tokrat smo tekmo neposredno prenašali na Facebooku (posnetek), ki ga je tehnično izvedel Peter Štular, njega pa je na mestu upravljalca semaforja v dvorani tokrat nadomestil mladi Jaka Belavič Pučnik. Za napovedovanje in glasbo je – kot v prejšnjih sezonah – skrbel uigrani tandem Andrej Jerič in Nik Jerič. Za upoštevanje vseh protikoronskih ukrepov sta poskrbela Rok Matoš in njegov pomočnik Andrej Benedičič. Omeniti velja še, da je tokrat kot rezervni bloker vskočil igralec naše druge ekipe, Benjamin Šenk.

Več podatkov v statistiki tekme.

Igralec Črnuč Uroš Erpič:

Lepo je prvo tekmo sezone v domači dvorani začeti z zmago. Odlično smo odprli prvi niz, malo nam je sicer potem zmanjkalo zbranosti. Nadaljevali smo z boljšim servisom od nasprotnika in blok obrambo, kar je po mojem mnenju odločilo tekmo. V prihodnjih tekmah bomo morali paziti, da nasprotnikom ne dopustimo toliko serij zaporednih točk.

.

.

You may also like...