Črnučani meljejo še naprej

11. krog 1B.DOL, dvorana Maksa Pečarja, 21. november 2020

Črnuče : Fužinar SijMetalRavne 3:0 (16, 12, 22)

Naši fantje so silovito začeli in povedli s 6:1, potem pa vodstvo ohranjali. Gostje s Koroške so se nekajkrat uspeli približati na dve točki razlike, toda od rezultata 14:10 naprej se je razlika le še povečevala. Ravenčani niso našli protiorožja pred udarci domačih napadalcev in Črnuče so suvereno dobile prvi niz s 25:16.

Drugi niz se je začel z nekaj napakami na obeh straneh, potem pa so si Črnučani ustvarili nekaj točk prednosti. Gostujoči trener Veličković je poskušal z menjavami in iz igre poslal Morija in nato še Ranca in Pušnika, vendar gostom tudi z Levarjem, Vučetićem in Podričnikom ni uspelo napraviti preobrata. Črnuče so tudi drugi niz suvereno dobile, tokrat na 12.

Medtem ko v prvih dveh nizih zmaga domačih ni bila pod vprašajem, je tretji potekal bolj enakovredno. Vrstila so se izenačenja na 10, 11, 12, 15, in 16. Domači so imeli pobudo, vendar se jim ni uspelo rezultatsko odlepiti vse do 22:21. Takrat pa so stopili na plin in zaključili tekmo s 25:22.

Domači so prevladovali v vseh elementih igre, njihova uspešno v napadu je bila 58-odstotna, pri gostih pa 41-odstotna. Razmerje v blokih je bilo 9:2, pri asih pa 6:1. Črnuški napadalci Valenčič, Slovnik in Sešek so si “pravično razdelili” dosežene točke (15,14 in 13). Pri Fužinarju, ki je bil tokrat oslabljen, saj je manjkal kapetan in prvi podajalec Jure Kasnik, sta bila najučinkovitejša Mori in Plesec s po desetimi točkami.

Korektor Črnuč Jaka Sešek:

“V igri smo upoštevali vse, kar smo se dogovorili pred tekmo. Imeli smo učinkovit napad in nismo naredili veliko napak. Ker nasprotniku nismo pustili, da razvije svojo igro, smo tekmo uspešno pripeljali do konca.”

Trener Fužinarja SijMetalRavne Bogdan Veličković:

“Najprej bi rad čestital ekipi Črnuč. Mislim, da so danes odigrali svojo najboljšo tekmo v sezoni, ogledal sem si večino njihovih prejšnjih tekem. Na našem prvem dvoboju na Ravnah niso bili tako suvereni kot danes. Kar se tiče naše igre, mi danes nismo odigrali tako, kot smo se zmenili. Povezava bloka in obrambe nam ni funkcionirala. Tudi servis včasih ni bil na nivoju, na kakršnem bi moral biti. Potem so sledile druge napake in prišlo je do slabše igre. Delno je to razumljivo, ker smo imeli kar nekaj problemov v tem odmoru zaradi korone.”

Statistiko tekme si lahko ogledate na strani OZS.

Posnetek tekme, ki je bil v živo predvajan na Facebooku, si lahko ogledate tule (žal smo tokrat imeli tehnične težave z izostritvijo slike).

 

You may also like...