Dokaj izenačena tekma, zmaga pa spet v naših rokah

1B.DOL, 8. krog, dvorana Maksa Pečarja

Črnuče : Radenci 3:0 (25:22, 25:22, 25:17)

Ekipa Radencev je v Črnuče pripotovala samo z devetimi igralci, vendar tudi domačini niso bili kompletni. Črnučani si niso privoščili podcenjevanja precej izkušenejših nasprotnikov, kajti prvi dvoboj z današnjimi tekmeci na njihovem terenu je bil zelo izenačen in se je končal šele po petih nizih. Trener Žavbi je na igrišče poslal svojo najmočnejšo postavo. Domačini so si v prvem delu začetnega niza priborili nekaj točk prednosti in to prednost so od rezultata 7:3 naprej vzdrževali. Gostujoči trener Marić je s polminutnim odmorom pri rezultatu 21:17 svoje fante uspel spodbuditi, da so zaostanek še znižali na dve točki, 21:19. Takrat pa je na servisu domačega sprejemalca Valenčiča zamenjal Vilar in z asom takoj povišal vodstvo, nakar so Črnučani niz zaključili s 25:22.

Drugi niz so bolje odprli igralci Radencev in vodili večino prvega dela, vse do izenačenja na 17. Obe ekipi sta manj grešili pri začetnem udarcu kot v prvem nizu, v končnici pa so se domačini uspeli odlepiti za tri točke na 21:18, ki so jih uspeli ohraniti do končne zmage v nizu.

V tretjem nizu je bilo videti, da gostom polagoma pešajo moči, na strani domačih pa se je razigral korektor Sešek. Črnučani so bili precej uspešnejši tudi v bloku in po vodstvu 17:11 tekmo zanesljivo pripeljali do konca.

Pri domačih je bil najučinkovitejši korektor Sešek z 19 točkami, pri gostih pa sprejemalec Pelemiš z 11 točkami.

Statistika tekme je na voljo na strani OZS, posnetek tekme pa na Facebooku.

Fotografije: Miha Hribar

You may also like...