Zanesljivo do novih treh točk

13. krog 1B.DOL – dvorana Maksa Pečarja, 5. 12. 2020

Črnuče : PRO Volley 3:0 (25:19, 25:18, 25:20)

Na domačem parketu Črnučani niso dopustili presenečenja in so vknjižili še eno zanesljivo zmago.

Naši so tekmo 13. kroga proti ekipi PRO Volley odigrali z nekoliko premešano postavo, trener Žavbi je namreč dodelil “dopust” kapetanu Slovniku in korektorju Sešku, ostali pa so si razdelili igralni čas. Črnučani so si v začetku prvega niza priborili nekaj točk prednosti, potem pa so prednost zlagoma povečevali, saj gostom napad nikakor ni stekel. Domači sprejemalec Rojnik je v tem nizu dosegel več točk (9) kot vsi gostujoči igralci skupaj.

V drugem nizu je bila zgodba podobna. Na črnuški strani sta priložnost za igro dobila Rutar in Vilar namesto Mihelčiča in Rojnika, na mariborski pa Mlakar namesto Petra Škundriča. Pri vodstvu 19:10 je bilo že jasno, da bodo tudi drugi niz osvojili Ljubljančani. V njem je bil najučinkovitejši Valenčič, ravno tako z 9 točkami.

Tretji niz je bil najbolj izenačen. Po poravnanem rezultatu pri 6:6 so Mariborčani vodili skoraj ves čas, nazadnje pri 18:19. Obe ekipi sta v tem delu igre pokazali nekaj lepih obrambnih akcij. Tedaj pa so se Črnučani znova zbrali in s šestimi zaporednimi točkami preobrnili rezultat na 24:19, ter nazadnje niz osvojili s 25:20. V tretjem nizu je bil najučinkovitejši Mivšek, spet z 9 točkami.

Domači so dosegli 7 asov, gostje nobenega, vendar pa je bilo tudi zgrešenih začetnih udarcev na strani domačih 12, pri gostih pa le 6. Pri gostih je bil najučinkovitejši Planinšić z 8 doseženimi točkami.

Posnetek tekme je na voljo na Facebooku, statistiko tekme pa si lahko ogledate na strani OZS.

Fotografije: Miha Hribar

You may also like...