S precej truda do novih treh točk

1B.DOL – 15. krog – 23. 1. 2021, dvorana Maksa Pečarja

Črnuče : Špan Brezovica 3:1 (22:25, 25:22, 25:14, 25:22)

Črnuče: Verdinek, Mihelčič 1, Novljan 7, Vilar, Gornik 4, Rojnik 3, Rutar, Sešek 5, Zajc, Erpič, Slovnik (C) 12, Valenčič 24, Slobodnjak (L), Kumer (L). Trener: Jurij Žavbi.

Špan Brezovica: Jereb 2, Šarec, Željeznov 2, Kafol 2, Rozman 14, Mulec 1, Šen 15, Kržič 12, Brumen, Založnik 4, Šip 3, Šolinc, Kumel (L), Moljk (L). Trener: Iztok Kšela.

Tretja letošnja tekma med ekipama Črnuč in Brezovice je postregla z bolj napeto predstavo kot sta bili dosedanji dve. Pri naših je tokrat debitiral sicer izkušeni center Žan Novljan, ravno tako pa je bil tokrat prvič v ekipi 1.B lige naš mladinski reprezentant Žan Zajc, ki pa nocoj še ni dobil priložnosti za igro.

Gostje so prvi niz začeli bolj poletno in si ustvarili nekaj točk prednosti, tako da je moral domači trener Žavbi že pri 7:11 vzeti prvi polminutni odmor. To je sicer pripeljalo do izenačenja na 12, od tam naprej pa so gostje ves čas vzdrževali točko ali dve prednosti. Uspešno so prebijali obrambo domačih, kar 6 točk je dosegel mladi center Kržič. Pri naših je bil opazen manjši učinek korektorja Seška, kot smo ga sicer bili vajeni v tej sezoni. Pri rezultatu 20:21 so sodniki našemu podajalcu Mihelčiču dosodili napako pri podaji, in Brezovčani so se odlepili in zasluženo osvojili prvi niz.

Izenačena igra se je nadaljevala tudi v drugem nizu. Tokrat so minimalno prednost ohranjali domači in gostom nekaj vodstva za eno točko dopustili le v sredini niza. Trenerja Žavbi in Kšela sta poskušala z menjavami. Vstopili so Rojnik, Vilar, Kafol in Šip. Brezovica se je nazadnje na eno točko približala pri 21:20, potem pa je domačim uspelo pripeljati niz do konca.

V tretjem nizu je bilo najmanj dvomov o zmagovalcu. Po razliki štirih točk pri 12:8 se je ta le še povečevala. Gostom napad nikakor ni stekel, domači pa so se končno prebudili tudi v bloku in zanesljivo osvojili niz na 14.

Gostje se nikakor niso predali in so v četrtem nizu odločno prevzeli pobudo z nekaj uspelimi servisi Klemna Šena, tako da je trener Žavbi moral prekiniti njegovo serijo s timeoutom. Črnuškega blokerja Gornika je zamenjal Erpič in domači so prvikrat prišli do izenačenja na 9. Od tam naprej sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Trener Kšela je poskusil še s Šarcem in Mulcem, ko so si Črnučani priigrali prednost 18:14. Vendar tekma še zdaleč ni bil odločena. Gostje so v končnici zaostajali le za dve točki in tekma bi se lahko preobrnila. Toda z uspešnim napadom je končni rezultat je postavil najučinkovitejši igralec srečanja, domači sprejemalec Valenčič.

Posnetek tekme je na Facebooku, več podatkov pa v statistiki na strani OZS.

You may also like...