Mladinci končali na 9. mestu v državi

Danes se je v Kranju odvijal izbirni turnir mladincev. Prvi dve ekipi sta se uvrstili na polfinalni turnir državnega prvenstva.

Naši fantje so začeli odlično in po zelo dobri igri v prvi tekmi premagali domačine. Nato so se pomerili z vrstniki iz Žužemberka, ki so pred tem premagali Braslovče. Dolenjci so bili še drugič v tej sezoni boljši od naših mladincev in si tako zagotovili napredovanje. Tako je o končnem drugem mestu na turnirju in s tem tudi o napredovanju, odločala zadnja, peta tekma turnirja.

Črnučani so se še drugič na isti dan srečali z domačini, ki so pred tem premagali Braslovče. Vnel se je ogorčen dvoboj. Obe ekipi sta imeli svoje svetle trenutke. Na koncu pa so se zmage veselili odbojkarji iz Kranja. Tako se je ponovno potrdilo nenapisano pravilo, da v drugi tekmi v istem dnevu pogosto zmaga ekipa, ki je v prvi tekmi izgubila. Naši fantje so tako končali z nastopi in osvojili končno 9. mesto v Sloveniji. Za predstave v tej sezoni jim vseeno lahko čestitamo!

Njihov trener Samo Belavič Pučnik je po zadnji tekmi povzel:

Čestitke fantom za prikazano igro na zadnjih dveh turnirih. Igrali so srčno in borbeno in si nimamo kaj očitati. Na koncu so odločale malenkosti in kančki sreče. Ponosen na vse fante!

Rezultati turnirja v Kranju:

Vet4Pet Triglav : Črnuče ACH I 0:2 (28:30, 18:25)
KEKOOprema Žužemberk : ŠD Braslovče 2:0 (26:24, 25:22)
Črnuče ACH I : KEKOOprema Žužemberk 0:2 (19:25, 18:25)
Vet4Pet Triglav : ŠD Braslovče 2:1 (20:25, 25:19, 15:5)
Črnuče ACH I : Vet4Pet Triglav 1:2 (20:25, 25:20, 10:15)

You may also like...