Državni prvaki so odigrali toliko, kolikor so potrebovali za zmago

Črnuče : Merkur Maribor 0:3 (21:25, 17:25, 23:25)

1A.DOL, 3. krog, Dvorana Maksa Pečarja Ljubljana, gledalcev: 100, sodnika: Pevc Anton, Tomec Eva

Črnuče: Verdinek (L), Mihelčič, Prevorčnik (L), Vilar 1, Gornik 4, Tepič 1, Rojnik 6, Bošnjak 9, Sešek 14, Oman 3, Jančič, Hodžič Šlejkovec 1, Mejal 2. Trener: Jurij Žavbi.

Merkur Maribor: Adžovič S., Kovačević 13, Pavlovič 3, Bračko 3, Košenina (L), Donik 2, Adžovič A., Planinšič 3, Kržič 9, Ikhbayri 18, Kovačič 3, Gergye. Trener: Sebastijan Škorc.

Črnuče so po dolgem času videle prvo ligaško tekmo domače ekipe pred gledalci. Naši so jo ob glasni podpori s tribun odprli zelo poletno. V vlogi libera sta se tokrat ob odsotnosti Bineta Slovnika predstavila Jožef Verdinek in Jaka Prevorčnik. Med strelce so se takoj vpisali Oman, Rojnik, Bošnjak in Sešek in si ustvarili vodstvo 9:5, tako da je bil mariborski trener Škorc prisiljen vzeti odmor, njegovi igralci pa so bili deležni glasnih “napotkov”. To je zaleglo in z bolj zavzeto igro so gostje preobrnili rezultat na 11:12. Po timeoutu trenerja Žavbija sta se ekipi še nekaj časa izmenjevali v vodstvu in pri 18:15 je ponovno z odmorom posegel Škorc. Imel je srečno roko, ko je pri 19:20 na servis s klopi poslal uspešnega serverja Tita Kovačiča in pri 19:23 je že kazalo, da je naskok neulovljiv. Niz je s posrečenim “penalom” zaključil mladi bloker Maribora Kržič.

Drugi niz se je začel z množico zgrešenih začetnih udarcev na obeh straneh. Zadnje izenačenje je bilo na 7. točki, potem pa so gostje stopili na plin in prišli do 10:17, v glavnem po zaslugi slabše obrambe v črnuškem polju. Največ težav je našim povzročal gostujoči korektor Ikhbayri. Pri zaostanku 15:22 je Žavbi poskusil še z menjavo organizatorja igre Mejala z Mihelčičem, kar pa ni prineslo uspeha in favorizirani gostje so brez težav pripeljali niz do konca.

V tretjem nizu so Črnučani poskusili z blokerjem Tepičem namesto mladega Omana in ves čas držali priključek z gosti. Izenačeno je bilo še na 12. točki. Pri rezultatu 14:16 je domače igralce nekoliko iztirila po njihovem mnenju dvomljiva sodniška odločitev, pomirili so se med polminutnim odmorom. Nekaj upanja za vsaj en osvojen niz so glasni domači navijači v dvorani ob spodbujanju napovedovalca Andreja Jeriča še imeli pri rezultatu 17:18. V končnici so se še naprej borili, lovili 2 do 3 točke mariborske prednosti, a jih žal niso ujeli.

Pri domačih je bil najučinkovitejši Jaka Sešek, pri gostih pa Ahmed Ikhbayri.

Gledalci ne moremo biti preveč razočarani, kajti kakovostna razlika med državnimi prvaki in povratniki v A ligo je vendarle znatna. Lepo je, da se je v dvorano Maksa Pečarja vrnila prvoligaška odbojka z navijači in črnuški uspehi bodo zagotovo še prišli!

P.S. Ob tem pa je treba takoj pohvaliti še našo drugo člansko ekipo, ki je danes popoldne zabeležila že drugo zmago v 2.DOL:

Črnuče II : Merkur Maribor II 3:0 (25:19, 25:10, 25:18)

You may also like...