Niz nepremaganosti druge članske ekipe se nadaljuje!

2.DOL, 4. krog, 30. oktober 2021, dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 30, sodnika Jovanovič Dejan in Vrenko Jure

Črnuče II : Calcit Volley II 3:1 (23, -17, 21, 20)

Črnuče II: Mivšek, Rutar (C), Zajc, Šenk, Elikan, Vindišar, Češnovar, Rojc, Karadža Pevc (L), Čučulovič (L). Trener: Tadej Ferme

Calcit Volley II: Podbregar, Blaževič, Okorn, Felkar, Pristovnik, Drnovšek, Frece, Poljanšek (C), Burkeljca, Medved (L). Trener: Andrej Flajs

Gostje so prvi niz začeli bolj odločno in si ustvarili začetno vodstvo z 11:7. Črnuški trener Ferme je najprej reagiral z menjavo organizatorja igre. Namesto Rutarja je vstopil Zajc. Pri zaostanku 14:7 je nato posegel še s timeoutom. Črnuška igra se je nato izboljševala in prednost gostov se je zlagoma topila. Ob izenačenju na 21 je gostujoči trener Flajs vzel polminutni odmor, in zatem še zamenjal Okorna s Podbregarjem. Ekipi sta bili izenačeni še na 22 in 23, nato pa so Črnučani vendarle izvlekli zmago.

Kamničani so bolje odprli tudi drugi niz. Trener Ferme je pri 3:8 na položaj centra poslal Češnovarja namesto Elikana, toda razlika petih točk je vztrajala vse do 15:20, nato pa se je povečala na 7. V končnici se je kot podajalec v igro vrnil kapetan Rutar, toda Calcit je vseeno gladko dobil drugi niz. Najbolj učinkovita sta bila sprejemalca Okorn in Felkar, ki je sicer lani v drugi črnuški ekipi igral na mestu korektorja.

Tretji niz so Črnučani začeli bolj zbrano in povedli z 11:7. Nato je sledilo nekaj zaporednih točk sprejemalca Rojca in že je bilo 14:8. Pri 15:10 je trener Flajs vzel timeout. Njegovim fantom to ni pomagalo in pri 20:14 je poskusil še z dvojno menjavo, toda prednost domačih je bila zadostna.

Domači so v četrtem nizu nadaljevali v enakem tempu, vodili 13:9, nato pa prednost le še povečevali. Pri Kamničanih je v igro vstopil Drnovšek namesto Blaževiča, toda uspelo se jim je približati le na 22:17 in toliko je razlika znašala tudi na koncu, ko je tekmo z napadom zaključil domači korektor Mivšek.

Čestitke igralcem in strokovnemu vodstvu!!

Žan Zajc, podajalec Črnuč:

“Današnja tekma je bila naporna, saj je bil nasprotnik kvaliteten. V prvem nizu so povedel, vendar smo se mi uspeli z dobro igro vrniti. V drugem nizu, ki ga je Calcit dobil, so bili boljši. Nas pa je to motiviralo, da smo tudi mi zaigrali boljše in dobili preostala dva niza. Morda je bil danes nasprotnik nekoliko uspešnejši od nas v bloku, mi pa smo jih nadigrali na sprejemu in v napadu.”

.

You may also like...