Osvojene tri točke proti neposrednim tekmecem

Sportklub prva odbojkarska liga, 5. krog, 30. oktober 2021, dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 100, sodnika Vrenko Jure in Jovanovič Dejan

Črnuče : Krka 3:1 (-20, 22, 24, 15)

Črnuče: Verdinek (L), Mihelčič, Prevorčnik, Vilar 2, Gornik 11, Rojnik 8, Bošnjak 15, Sešek 20, Oman 5, Slovnik (L), Jančič, Valenčič, Hodžič Šlejkovec, Mejal 3. Trener: Jurij Žavbi

Krka: Hafner 1, Erpič 2, Čopi 14, Borin (L), Kožar, Pulko 12, Peterlin 5, Hvala, Lindič 17, Travnik 3, Renko (L), Koncilja 4. Trener: Tomislav Mišin

Domači so, morda pod vtisom pomembnosti tekme, slabše začeli. Zlasti jim ni šel od rok napad in trener Žavbi je že pri zaostanku 13:8 porabil drugi timeout. Zaostanek se je še povečal na 16:10, ko je sprejemalca Bošnjaka zamenjal Vilar. Črnučani so se sicer uspeli približati le do 22:18, v končnici pa zaradi lastnih napak niso mogli ogroziti zmage Krkašev v prvem nizu, pri katerih je bil najbolj učinkovit korektor Pulko.

V drugem nizu je Črnučanom stekel napad, učinkovitost sta izboljšala napadalca Bošnjak in Sešek. V zgodnji fazi so si ustvarili 4 točke prednosti, ki so jo povečali na 17:12, ko je gostujoči trener Mišin nalet prekinil s timeoutom. To je Dolenjcem pomagalo in prednost se je stopila na 22:20, nakar sta dve zaporedni točki Vilarja Črnučanom spet prinesli varnejši položaj. Niz je z uspešnim napadom zaključil domači korektor Sešek.

Tretji niz je potekal izenačeno. Trener Žavbi je – ob odsotnosti blokerja Aleksandra Tepiča – uporabil neobičajno taktično različico z Vilarjem na centru. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu do 15. točke. Sledili sta napaki dveh Krkašev, ki sta v preteklosti igrala za Črnuče, Čopija in Hafnerja. Z dvema blokoma Lindiča so kljub temu izenačili na 18. Ob koncu so imeli pobudo Črnučani. Prve set žoge niso izkoristili, do zmage pa so potem prišli z dvema zaporednima točkama Gornika v bloku.

Četrti niz so Črnučani začeli z napakami, tako da jih je že pri 0:3 moral sklicati trener Žavbi. Zaleglo je in sledil je preobrat do 5:4. Naskok se je nato zlagoma povečeval do 18:9, največ zaradi lastnih napak Krkašev. Tudi drugi timeout trenerja gostov pri 20:11 ni spremenil dogajanja na igrišču in domači so mirno pripeljali niz do končne zmage.

V tekmi sta se izkazala blokerja. Gornik je pri domačih dosegel 6 točk z blokom, Lindič, ki je bil tudi najučinkovitejši mož Krke, pa kar 8. Med Črnučani je 20 točk dosegel Sešek, Bošnjak 15 in Gornik 8. Omeniti velja še, da sta se danes domača libera Slovnik in Verdinek prvič pokazala v novih rdečih dresih in da je bil med rezervisti ponovno rekonvalescent Martin Valenčič, ki sicer še ni sposoben za igro in mu želimo čimprejšnje okrevanje.

Lepa zmaga, ki bo zagotovo koristila tudi samozavesti naše mlade ekipe. Čestitamo!!

You may also like...