Favorizirani Kamničani so borbenim Črnučanom oddali en niz

1A.DOL, 7. krog, 13. november 2021, Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 100, sodnika Zajec Rok in Perčič Dejan

Črnuče : Calcit Volley 1:3 (18:25, 25:20, 20:25, 19:25)

Črnuče: Mihelčič, Prevorčnik, Gornik 4, Rojnik 7, Bošnjak 20, Sešek 12, Oman 7, Slovnik (C) 1, Jančič, Hodžić Šlejkovec, Mejal 3, Verdinek (L), Karadža Pevc (L). Trener: Jurij Žavbi

Calcit Volley: Kos 2, Bregar 9, Purič 6, Kosmina 2, Gasparini (C) 2, Klobučar 4, Siirila 8, Brulec, Beravs 2, Mujanović 7, Pavlović 15, Hribar (L), Plot (L). Trener: Matija Pleško

Gostje so začeli s postavo brez reprezentanta Klobučarja, pri domačih pa se je na svoje prejšnje mesto sprejemalca vrnil Slovnik, kot libero pa je začel Verdinek. Domači trener Žavbi ravno tako danes ni imel na razpolago sprejemalca Vilarja in blokerja Tepiča. Črnučani so sicer v začetku prvega niza povedli z 2:1, a se je izkazalo, da je bilo tudi edino vodstvo v nizu. Kamničani so uspešneje odbijali napade črnuške ekipe in zlagoma povečevali prednost ter niz gladko osvojili z rezultatom 25:18.

Drugi niz je pokazal obrnjeno sliko. Gostje so imeli začetno prednost 2:1, a do konca niza niso več povedli. V prvi timeout pri zaostanku 4:7 je kamniškega trenerja Pleška prisililo nekaj zaporednih uspešnih potez Rojnika, pri 6:13 je porabil še drugi odmor. Ker so domači ohranjali prednost, so pri Kamničanih na parket stopili Kos namesto Pavlovića, Mujanović namesto Bregarja in organizator Beravs namesto Brulca. Najtesnejši vmesni rezultat je bil 22:20, nato pa so domači zaporedoma dosegli vse tri potrebne točke.

Domači navijači so upali na bolj izenačen preostanek tekme. Začetek tretjega niza je res kazal na to, toda kasneje se je pokazala kakovost Calcit Volleya. Trener Pleško je v igro poslal tudi Klobučarja, dobro sta napadala blokerja Purič in Siirila, uspešna pa je bila tudi dvojna menjava, ko sta vstopila Beravs in Mujanović.

Četrti niz so domači odprli nekoliko nervozno in potem zaostajali za nekaj točk ves čas. Pri zaostanku 19:22 so Črnučani še imeli nekaj upanja, ki pa se ni uresničilo in favorizirani gostje so osvojili vse tri točke.

Pri domačih je bil standardno učinkovit sprejemalec Črtomir Bošnjak z 20 točkami, izkazal sta se tudi domača blokerja Aljaž Gornik in Jurij Oman, zlasti pa velja pohvaliti mladega libera Matevža Karadžo Pevca, ki je na svoji prvi prvoligaški tekmi pogumno in uspešno sprejemal začetne udarce in požrtvovalno igral v obrambi. Pri Kamničanih je bil najučinkovitejši sprejemalec Danilo Pavlović s 15 točkami, dobro pa je svojo priložnost izkoristil tudi mladi Nik Mujanović s 7 točkami.

Gledalci so torej nocoj videli starostni razpon slovenske prvoligaške odbojke od 16-letnih kadetskih reprezentantov Omana in Karadže Pevca do 37-letnega veterana Mitje Gasparinija.

Ekipi se bosta v kratkem pomerili še dvakrat, v četrtfinalu pokalnega tekmovanja.

Več  o tekmi: statistika OZS

You may also like...