Mladi reprezentanci sta se izkazali na prehodu v leto 2022

V novoletnem času sta v športnem centru Draš v Mariboru potekala turnirja srednjeevropske cone (MEVZA) starostnih kategorij U20 (mladinci, letnik 2003 in mlajši) in U18 (kadeti, letnik 2005 in mlajši).

Konec decembra se je najprej odvil turnir U20. Poleg naše reprezentance so se turnirja udeležile še mladinske ekipe Hrvaške, Madžarske in Avstrije, izven konkurence pa še slovenska kadetska reprezentanca. Prav ta je najbolj presenetila, saj je turnir končala s štirimi zmagami, brez poraza. V uradni konkurenci pa je zmagala slovenska mladinska reprezentanca pod vodstvom Zorana Kedačiča, ki je v finalu premagala Avstrijo s 3:1.

Reprezentanca Slovenije do 20 let: Vid Ranc, Nejc Kožar, Miha Fink, Dino Vinkovič, Rok Bračko, Nik Mujanović, Janž Janez Kržič, Žan Zajc, Grega Okroglič, Amadej Snedec, Jan Karl Jančič, Mohor Travnik, Jure Kocjančič, Matija Filiputti. Selektor: Zoran Kedačič.

Več informacij: poročilo OZS in spletna stran MEVZA U20.

V začetku januarja pa je potekal conski turnir CEV U18 MEVZA, ki je veljal tudi za kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo U18 2022, ki bo v Gruziji. Na njem so poleg Slovencev pod vodstvom Iztoka Kšele nastopili še Hrvati, Avstrijci, Madžari, Čehi, Slovaki, Izraelci in Ciprčani. Naša reprezentanca je finalu pokazala največ in odpravila Avstrijce z rezultatom 3:1 in se tako neposredno uvrstila na finalni turnir, ki bo v Gruziji od 9. do 17. julija.

Reprezentanca Slovenije do 18 let: Gregor Frece, Miha Kosanc, Matevž Karadža Pevc, Jakob Podbregar Špes, Vid Suhadolnik, Urban Rajnar, Jurij Oman, Luka Marovt, Nejc Najdič, Miha Okorn, Jošt Purgar, Jošt Kržič. Selektor: Iztok Kšela.

Posebne nagrade na koncu turnirja so dobili kar trije Slovenci: sprejemalec Luka Marovt, bloker Jurij Oman in podajalec Nejc Najdič.

Več informacij: poročilo OZS in CEV U18 MEVZA

 

You may also like...