Naši upi se niso uresničili

3. tekma osmine finala DP, ŠD Hoče, 6.3. 2021

Hoče : Črnuče 3:1 (22:25, 25:18, 25:18, 25:19)

Hoče: Pušnik, Crnjanski 11, Ostvik 8, Bračko 12, Pesti 22, Herodež, Čopi (L), Leva 7, Orthaber (L), Hafner, Mejal (C) 4, Koblar. Trener: Jurij Čopi.

Črnuče: Verdinek, Mihelčič 4, Novljan 14, Vilar 1, Gornik 5, Prevorčnik, Rojnik 11, Rutar, Sešek 13, Erpič, Slovnik (C) 7, Slobodnjak (L), Kumer (L). Trener: Jurij Žavbi.

 

Odločilna tekma za napredovanje v 1A ligo Sportklub se je za nas znova začela obetavno. Sredi prvega niza so si Črnučani ustvarili prednost 11:16 in jo uspeli ohraniti do konca niza, ki smo ga osvojili na 22.

Nato so se domači konsolidirali. Slika je bila obratna: v drugem nizu so Hočani prišli do prednosti 17:12 in so jih Črnučani lovili, a ne ujeli. Črnuškega blokerja Erpiča, ki je igral v prvem nizu, je v drugem zamenjal Gornik.

V tretjem nizu je naš trener Žavbi že zgodaj izkoristil oba odmora. Spet smo lovili majhen zaostanek, a se ni izšlo.

Četrti niz je bil bolj izenačen, kot je pokazal končni rezultat. Izid je bil poravnan še na 17. točki Toda 4 zaporedne točke Štajercev so zmanjšale naše možnosti za priključek, potem pa je sledilo še nekaj smole. Dve naši napadalni žogi sta končali v outu in domači so se razveselili povsem zaslužene današnje zmage in obstanka v A ligi.

Domači so danes imeli raznovrstne, razpoložene napadalce ter napravili manj lastnih napak od naših. Črnučani so zelo dobro držali sprejem, servirali nekoliko slabše od domačih, in bili nekoliko manj učinkoviti v napadu. Zelo razpoložen je bil naš bloker Žan Novljan s kar 14 točkami.

Kaj reči za konec? Črnučanom nimamo česa očitati. Vsak navijač, ki je tekom te sezone brez gledalcev, od 27. septembra 2020 do danes, v naših FB prenosih spremljal ligaške tekme, je videl borbeno kompaktno igro, občuten napredek nekaterih igralcev glede na lansko sezono in bili smo “v igri” vse do konca – kot je bil zastavljen cilj v začetku sezone. Najbrž je bila dejanska priložnost za napredovanje na najvišji nivo tekmovanj zapravljena na tekmi v sredo, ko smo bili le en niz oddaljeni od uspeha.

Glave gor in jeseni v nov boj za vrnitev v A ligo!

Statistika je na strani OZS, tam je tudi posnetek tekme.

You may also like...