Tri točke zasluženo v Mursko Soboto

Pomurci so v Ljubljani z gladko zmago zasluženo potrdili svoje 5. mesto po rednem delu prvenstva.

1A.DOL – 20. krog – 9. marec 2022, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Vrenko Jure in Melavc Tomaž, gledalcev 50

Črnuče : Panvita Pomgrad 0:3 (21:25, 20:25, 24:26)

Črnuče: Vilar, Gornik 3, Tepič 2, Bošnjak 16, Sešek 17, Oman 3, Slovnik (C) 3, Jančič 1, Mejal 5, Verdinek (L), Prevorčnik (L). Trener: Jurij Žavbi

Panvita Pomgrad: McConnell 20, Drvarič 6, Radović 8, Rojnik (C) 12, Lakner, Bedrač 6, Fužir 5, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl (L). Trener: Dejan Fujs

Obe ekipi sta na parket stopili oslabljeni. Pri gostih je manjkal sprejemalec Vinkovič, pri domačih pa libero Karadža Pevc, sprejemalec Rojnik in podajalec Mihelčič. Gostje so prvi niz začeli bolj odločno in trener Žavbi je že bil zaostanku domačih 4:8 primoran poseči po prvem odmoru. Črnučani so potem sicer v igri vzpostavili ravnotežje in pri 15. točki prvič izenačili. Toda Panvita si je znova ustvarila prednost 4 točk pri 17:21, zlasti z bolj zanesljivim začetnim udarcem, in niz uspešno pripeljala do konca.

Drugi niz je potekal izenačeno in prvo opaznejšo prednost treh točk so si Pomurci priigrali šele pri 15:18. Potem pa so uspešna zaporedna napada McConnella in Rojnika ter as Fužirja zapečatili usodo Črnučanov v drugem nizu.

Tretji niz je prinesel boljšo igro domačih, ki so vodili praktično vse do končnice, ko je bilo še 22:19. Potem pa je spet padla koncentracija, a kljub temu so še imeli na voljo zaključno žogo pri 24:23, a je niso izkoristili. Dva neuspešna napada domačih sta gostom prinesla gladko zmago v treh nizih, s čimer so se dokončno utrdili na 5. mestu prvoligaške lestvice.

Črnučanom danes po eni strani ni zmanjkalo veliko, toda zmaga gostov je vseeno povsem zaslužena. Domači so tokrat napravili 11 napak na začetnem udarcu, gostje pa le 6, poleg tega so gostje podelili 8 asov, v nasprotni smeri pa je bil dosežen samo en. Pri Panviti je bil najučinkovitejši korektor McConnell z 20 točkami, pri Črnučanih pa korektor Sešek s 17 in sprejemalec Bošnjak s 16. Statistika tekme je na strani OZS.

V petek sledi zaostala domača tekma z ACH Volleyjem, v soboto pa gostovanje v Kranju. Lepo bi bilo redni del prvenstva zaključiti z zmago.

You may also like...