Šempetrani so bili boljši

1B.DOL – 2.krog – Črnuče II : SIP Šempeter 1:3 (13:25, 27:25, 18:25, 20:25)

Športna dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 30, sodnika: Kodelič Žiga in Novak Gregor

Črnuče II: Ritmanič, Mivšek 15, Rutar (C), Kosanc 3, Zajc, Elikan 2, Vindišar, Šenk 4, Drobež, Lenič 8, Rojc, Hribar 14. Trener: Jaka Bevc

SIP Šempeter: Planinšek 5, Cestnik, Grajžl, Markovič 14, Majer (L), Špes Podbregar 14, Boroja, Bukovnik, Novak 8, Hribernik (L), Hirci 9, Sternad, Hankić 7. Trener: Sebastjan Cilenšek

Prvi niz so gostje odprli z dobrim servisom in igro v napadu, tako da je pri zaostanku 2:9 domači trener vzel prvo minuto odmora. V nadaljevanju niza so Črnučani napravili veliko število lastnih napak, na drugi strani pa so jih gostje napravili zelo malo ter prvi set dobili gladko na 13.

V drugem nizu so se Črnučani umirili in povedli s 4:1. Šempeter je hitro ujel priključek, a je bil po asu Elikana in dveh lastnih napakah, gostujoči trener primoran vzeti odmora. Šempeter je ponovno ujel priključek in do končnice niza si nobena ekipa ni priigrala prednosti. Gledalci so lahko uživali v napetem obračunu. Niz je po treh zaporednih točkah Hribarja pripadel domačim na razliko, z rezultatom 27:25.

Tretji niz je ponovno silovito odprl SIP Šempeter z delnim izidom 7:2. Pri domačih so poskusili z menjavo podajalca in korektorja, vstopila sta Zajc in Kosanc. Domači so se približali na 14:16, ko je gostujoči trener Cilenšek vzel minuto odmora. Do zaključka niza so domači ponovno napravili preveč lastnih napak, igralci Šempetra pa so z dobrimi servisi in blok obrambo dobili niz na 18.

Zadnji niz je odprl Hirci, ki je z blokom in točko v napadu povedel Šempeter v vodstvo, domači pa so lovili priključek preko razpoloženega Hribarja in Mivška. Po dveh zaporednih napakah je pri rezultatu 12:13 domači trener vzel minuto odmora, da bi se ekipa zbrala in umirila. Črnučani so do rezultata 18:19 lovili priključek, nato pa je ekipa Šempetra na dober servis naredila delni izid 6:1 in zmagala tekmo.

You may also like...