Tesna zmaga po petih nizih

V dvoboju najmlajših ekip 1.A lige so z minimalno prednostjo po napetih petih nizih zmagali Črnučani.

1A.DOL – 2. krog – 8. oktober 2022, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Novak Gregor in Kodelič Žiga, gledalcev 110

Črnuče : Merkur Maribor 3:2 (20:25, 25:20, 16:25, 25:23, 15:13)

Črnuče: Mihelčič 2, Rojnik (C) 14, Oman 6, Sešek 17, Marovt 3, Jančič, Valenčič 21, Ramšak, Češnovar 5, Karadža Pevc (L), Verdinek (L). Trener: Iztok Kšela

Merkur Maribor: Vodušek, Pernuš 2, Adžović S. 2, McConnell 13, Bračko 13, Kržič 11, Donik 18, Leva, Fink 12, Najdič, Iršič, Peruničić, Jevšnik (L), Kumer (L). Trener: Sebastijan Škorc

Črnučani so prvo letošnjo domačo tekmo začeli odločno in povedli s 7:3, Mariborčani pa so se jim počasi bližali. Z dvema blokoma, ki jima je sledil as Kržiča, so prvič povedli, nakar je reagiral domači trener Kšela s timeoutom. Nekoliko zajetnejše vodstvo so si gostje priigrali pri rezultatu 12:15, a so se jim domači z asom Seška spet približali na 15:16. Nadaljevala se je izenačena igra in pri zaostanku 17:20 je znova svoje igralce na posvet sklical domači trener. Pri 18:22 so gostje zamenjali organizatorja igre. Namesto Pernuša je vstopil Najdič. Zadnji dve točki za osvojitev prvega mariborskega niza v sezoni je dosegel korektor McConnell.

Tudi drugi niz so bolje začeli Črnučani, sicer z nekaj napakami na začetnem udarcu na obeh straneh. Pri 9:6 je s timeoutom reagiral trener Škorc. Takoj po odmoru je gostujoči kapetan Donik napadalno žogo poslal v out in prednost domačih je prvič znašala 4 točke. Pri 14:10 je mariborskega blokerja Finka zamenjal Leva. Napaka na servisu Seška, as McConnella in pri 15:14 je bil zopet primoran vzeti odmor trener Kšela. Domačim je predah pomagal in s točko kapetana Rojnika ter dvema nadaljnima uspešnima napadoma so prišli na 20:16. Po uspešnem breaku Maribora je na servis prišel Najdič, a ga je zapravil in pri 22:17 je sledil še drugi mariborski polminutni odmor. V končnici drugega niza se je izkazal domači korektor Sešek, najprej z blokom nato pa še z napadalno točko in tako je bil osvojen prvi črnuški niz v sezoni.

Tretji niz so eksplozivno z asom sprejemalca Bračka odprli gostje in pri 2:6 je že reagiral trener Kšela. Gostje so stopnjevali tempo in ohranjali prednost, Tudi drugi timeout pri 11:15 domačim ni pomagal. Zlasti na račn slabšega sprejema so zaostajali vse bolj in tudi menjava Rojnika z Marovtom ni pomagala. Pri 13:21 je mariborskega kapetana Donika, nekdanjega igralca Črnuč, zamenjal Adžović in takoj dosegel dva asa. Pri Črnučanih sta vstopila Ramšak in Jančič namesto Seška in Mihelčiča, pri gostih pa Vodušek namesto Finka. Gostje so nizosvojili z visoko prednostjo 16:25.

Toda Črnučani se niso predali. V četrtem nizu so takoj povedli s 5:1, a po timeoutu so se jim Mariborčani začeli bližati. Za nekaj časa je v igro vstopil podajalec Najdič, a se je na teren kmalu vrnil Pernuš. Pri 13:6 je trener Škorc znova prekinil nalet domačih, tokrat uspešno, kajti kaj kmalu je bilo le še 14:11. To je sprožilo timeout domačih. Sledila je dvojna menjava, s klopi sta vstopila Marovt in Ramšak in domači so krčevito branili prednost dveh točk. Na tri točke je prednost povišal Sešek, ko je žogo premeteno potisnil v roke nasprotnih blokerjev, toda prednost je se znova stopila in pri 22. točki je prvikrat v nizu prišlo do izenačenja. V zaključku se je izkazal domači sprejemalec Valenčič in domači so niz zaključili z minimalno prednostjo.

Ko pride do odločilnega skrajšanega niza, je ponavadi psihološka prednost na strani moštva, ki je zmagalo v četrtem nizu, a boj je bil izenačen.Črnučani so do menjave strani pri vodstvu 8:7 večino časa vodili. Gostje so povedli 9:10 in nato še 10:11. Z lepim blokom je izenačil mladi Marovt. Po ponovnem preobratu pri 12:11 je znova izenačil McConnell. Na servis je prišel mladi Najdič (na igrišču je bilo danes sicer cel kup sedanjih in nekdanjih mladinskih in kadetskih reprezentantov), a bil neuspešen. Zadnji dve točki so osvojili Črnučani in se pri 15:13 razveselili prve letošnje zmage.

Čestitke si zaslužijo vsi črnuški igralci, vendarle pa je treba tokrat omeniti fenomenalen povratek Martina Valenčiča po izpuščeni sezoni zaradi poškodbe (poleg 21 točk je zabeležil še 46 sprejemov servisa), pogumno igro novega mladega člana prve postave, blokerja Matica Češnovarja in kapetansko predstavo Matica Rojnika.

Pri gostih sta blokerja, mladinska reprezentanta Janez Janž Kržič in Miha Fink skupno prispevala kar 23 točk, izkazal pa se je tudi dolgoletni Črnučan, libero Žiga Kumer z 79-odstotnim sprejemom.

Posebno pohvalo si zasluži črnuška publika, ki se je tokrat tekme udeležila v nekoliko večjem številu in bodrila domače fante!

You may also like...