Uspehi ne pridejo čez noč

Po uspešni lanski sezoni črnuških članov se odlični dosežki nadaljujejo tudi v jeseni 2022. Prvoligaški lestvici pokažeta, da imamo trenutno 4. in 14. moško odbojkarsko ekipo v državi. Glede na skromne začetke po ponovni oživitvi kluba pred leti, gre res za velikanski napredek od časov, ko so Črnučani brez svoje dvorane morali gostovati po ljubljanskih dvoranah Gimnazije Bežigrad, ŠD Gib in v Tivoliju.

Toda današnjih uspehov ne bi bilo brez postopnih korakov navzgor, ki so jih priborile prejšnje generacije odbojkarjev OK Črnuče, ki jim velja izreči priznanje. Povod za to je v arhivu najdeni “nostalgični reklamni spot” za OK Črnuče, ki ga je leta 2018 izdelal dolgoletni član klubskega vodstva in trener Andrej Jerič in ga prikazujemo v nadaljevanju. Žal so igralske kariere (praviloma) kratke, zato tokrat izmed nekdanjih igralcev omenimo le tiste redke, ki so še aktivni v odbojki, bodisi kot igralci ali kot trenerji.

Velika prelomnica je bil vzpon v prvo državno ligo, ki ga je dosegla generacija 2016/17. Od takratnih igralcev sta aktivna še dva, Žiga Kumer (Merkur Maribor) in Svit Hafner (Krka). Dva druga pa sta se preselila v trenerske vode: Jurij Žavbi (Calcit Volley) in Rok Matoš (Črnuče).

Od članov moštva, ki je odigralo krstno prvoligaško sezono 2017/18 (ki je bila tudi zadnja pred ustalitvijo v Dvorani Maksa Pečarja), imamo v letošnji prvi črnuški ekipi dva nosilna člana, to sta Gregor Mihelčič in Martin Valenčič. Še dva igrata drugje v Sloveniji, Žiga Donik (Merkur Maribor) in Erik Kodrič (Salonit Anhovo). Žiga Čopi pa letos začenja trenersko kariero v finskem klubu Ford Store Levoranta Sastamala. Iz naslednje generacije, 2018/19 pa poleg zgoraj omenjenega dvojca v letošnji črnuški ekipi vztraja le še Blaž Vilar.

Tisti, ki so že končali kariere, pa so po kaljenju v Črnučah napredovali v najtrofejnejši slovenski klub, ACH Volley, so Diko Purić, Stipe Jurić, Bine Slovnik in Filip Rutar. Brez truda “starejših” tudi današnje generacije mladih Črnučanov ne bi imele tako dobrih pogojev za razvoj.

Zadnji del spota je posvečen mladinskim državnim prvakom leta 2018. Med prejemniki zlate medalje boste opazili tudi mladostne obraze današnjega jedra naše ekipe Črnuče II: Jaka Hribar, Enej Rutar, Luka Mivšek, Bor Rojc, zraven pa sta tudi Jaka Sešek, ki je bil ravno ta teden uvrščen v idealno postavo 5. kroga 1A.DOL in Domen Kozinc, ki je vmes postal statistik in član strokovnega štaba.

Črnuške prvoligaške ekipe so do danes vodili naslednji trenerji: Marko Brumen, Matic Brumen, Zoran Kedačič, Miha Kikelj, Jurij Žavbi, Iztok Kšela, Jaka Bevc in Tadej Ferme. O tistih, ki v ozadju skrbijo za delovanje kluba, a so prav tako zaslužni za uspehe, pa ob kaki naslednji priložnosti.

Naj sedanje in prihodnje generacije še presežejo dosežke prejšnjih!

You may also like...