Proti Kamniku brez možnosti

Favorizirani Kamničani so odigrali toliko, kot je bilo potrebno za gladko zmago v Črnučah.

1A.DOL – 13. krog – 7. januar 2023, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Atanasov Daniel in Markelj Blaž, gledalcev 90

Črnuče : Calcit Volley 0:3 (19:25, 19:25, 16:25)

Črnuče: Rojnik (C) 7, Mihelčič, Prevorčnik, Oman 7, Sešek 4, Marovt 3, Jančič 4, Valenčič 4, Ramšak, Češnovar 5, Karadža Pevc (L), Verdinek (L). Trener: Iztok Kšela

Calcit Volley: Planinšič, Mujanovič 13, Vinkovič 8, Lazar, Klobučar (C) 3, Arsenoski 1, Okroglič J., Sosa 14, Mitrašinović, Aponza 8, Pavlovič 7, Košenina (L). Trener: Matija Pleško

Gostje iz Kamnika so v začetku tekme takoj uveljavili svojo premoč na terenu in prednost zlagoma povečevali. Pri zaostanku 10:16 je domači trener Kšela posegel z odmorom. To je Črnučanom pomagalo, črnuške navijače je razveselil še as Rojnika in Kamničanom so se približali na 17:19, ko je odmor vzel še gostujoči trener Pleško. Po tem so Črnučanom dopustili le še dve točki. V igro so na strani domačih vstopili še Jančič, Ramšak in Marovt, a poteka to ni spremenilo.

V drugem setu je Calcitov trener že na počitek poslal Klobučarja, ki ga je dostojno zamenjal mladi Vinkovič. Rezultat je bil dokaj izenačen do 12. točke, potem pa je Calcit stopil na plin in na hitro povišal prednost na 13:20, pri čemer so bili napadi dokaj enakomerno razporejeni med Mujanovića, Soso in Vinkoviča, svoj delež pa sta pristavila tudi blokerja Aponza in Pavlovič. Pri domačih je nekaj minut dobil Prevorčnik, gostje pa so rutinirano pripeljali niz do konca.

Tretji niz so domači začelo slabo in kar naenkrat je bilo že 1:8. Na mestu blokerja je pri Kamničanih Pavloviča zamenjal Lazar. Črnučani so se vendarle zbrali in skoraj ujeli priključek pri 8:10. Tedaj pa je odmor, ki ga je zahteval trener Pleško, stvari spet postavil na svoje mesto in do konca niza so Kamničani pridelali 9 točk prednosti.

Pri Črnučanih sta tokrat nekoliko izstopala blokerja Oman in Češnovar. Naslednjo soboto naši gostujejo v Kranju, v tretjem delu ligaškega tekmovanja pa bo sledil hud boj za obstanek.

You may also like...