Pomembne tri točke v derbiju začelja

Po slabšem začetku so Črnučani stopili na plin in premagali Dolenjce.

1B.DOL – 13. krog – 7. januar 2023, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Markelj Blaž in Atanasov Daniel, gledalcev 60

Črnuče II : ATHOS Kostanjevica 3:1 (18:25, 25:19, 25:22, 25:14)

Črnuče II:
Ritmanič 1, Mivšek 27, Rutar (C) 5, Kosanc, Zajc, Elikan 5, Vindišar 4, Šenk 2, Drobež, Lenič 11, Hribar 15, Rojc (L), Čučulovič (L). Trener: Jaka Bevc

ATHOS Kostanjevica: Štefanič G. 3, Štefanič U. 4, Tomazin, Lajkovič 7, Vidic, Štefanič M. 13, Gašpar 8, Jakše, Pucelj (C) 5, Košir (L), Mohar (L). Trener: Srečko Starič

Tekma lanskoletnih drugoligašev, ki se letos borita za obstanek v prvi ligi, se je začela izenačeno, z nekaj zgrešenimi servisi na obeh straneh. Gostje so bili boljši v igri prek centrov, kljub temu so se Kostanjevčani prvič odlepili za dve točki šele pri 17:19. Pri Črnučanih sta namesto Hribarja in Rutarja vstopila Kosanc in Zajc, a končnica niza je v celoti pripadla gostom, zlasti zaradi slabe obrambe domačih v polju.

V drugem nizu je vlogo libera Črnučanov prevzel Čučulovič namesto Rojca, domači pa so si z bolj zbrano igro ustvarili prednost 10:6, ko je trener Kostanjevice Starič posegel s polminutnim odmorom. Začasno so znižali zaostanek na dve točki, a so potem pri 15:11 porabili še drugi timeout. Črnuškega blokerja Šenka je zamenjal Vindišar, po asu Rutarja pa se je naskok Črnučanov zvišal na pet točk in to prednost so ohranjali vse do konca niza.

Tudi v tretjem nizu sta se moštvi izmenjevali v vodstvu. Ko je pri rezultatu 14:14 na servis s klopi prišel domači sprejemalec Ritmanič, so se Črnučani z dvema zaporednima točkama za nekaj časa oddaljili, v končnici pa si z dvema točkama na servis Hribarja povišali prednost na štiri točke, kar je bilo za goste neulovljivo.

Po dobrem začetku Črnuč v četrtem nizu in nato hitrem izenačenju, so domači stopnjevali tempo in znova povedli z 11:6. Sledili sta dve uspeli potezi domačih (ali pa – z drugega vidika – nespretnosti gostov v polju) in pri 17:10 je postalo jasno, da bo ta zaostanek skoraj nemogoče izničiti. Preostanek niza je bil tako le še formalnost.

Pri Črnučah sta bila najučinkovitejša korektor Mivšek (27) in sprejemalec Hribar (15), pri Kostanjevici pa korektor Martin Štefanič (13).

Čestitke fantom in strokovnemu štabu za osvojene pomembne tri točke in da so se pobrali po medlem prvem nizu! Pohvale tudi gledalcem za glasno navijanje – po dolgem času je zadonel klubski boben.

Črnučani so se utrdili na šestem mestu lestvice, toda do konca tekmovanja sledijo (poleg drugih tekem) še štirje dvoboji z neposrednima tekmecema iz Mislinje in Kostanjevice.

Statistika tekme na strani OZS.

Foto: Matjaž Žolnir

You may also like...