Dobra igra in polovičen izkupiček v mali odbojki

Fantje male odbojke so včeraj v Črnučah odigrali 4. krog tekmovanja v A ligi zahod.

Na prvi tekmi, proti ekipi Kočevja, niso začeli najbolje. Vendar so v nadaljevanju igro stopnjevali in sredi seta prvič povedli. To je bilo brez dvoma eno boljših obdobij igre domačih zmajčkov. Pri vodstvu 23:18 za domače je bilo videti, da je prvi set že odločen. Vendar pa je pri mladih odbojkarjih bolje počakati s slavjem do konca, saj ravno preobrati krasijo dvoboje izenačenih ekip.

In res je bilo tako. Do prve zaključne žoge so prišli gostje iz Kočevja, ki pa je niso izkoristili. Pred tem je trener domače ekipe, Tihomir Polgar, izvedel še menjavo, ki se je obrestovala. Gostje so zapravili tudi drugo zaključno žogo, zmajčki pa so v razburljivi končnici, s pogumno igro strli odpor nasprotnika in se na koncu veselili zmage. V drugem nizu ni bilo tako razburljivo. Črnučani so bili ves čas boljši nasprotnik in zmaga z 2:0 je ostala v domači dvorani.

Na drugi tekmi turnirja so bili od Kočevja boljši tudi vrstniki iz Žužemberka. Tako smo na koncu lahko uživali še v dvoboju zmagovalcev. Zmajčki so začeli silovito in povedli z 8:2. Po začetnem šoku so se gostje pobrali in začeli igrati bolj zanesljivo. V domači ekipi pa so se začele pojavljati prve napake. Rezultat se je poravnal na 17. točki, potem pa je sledila razburljiva končnica. Z dvema menjavama domačega trenerja so Črnučani vzpostavili ravnotežje, vendar ne za dolgo. Razpoloženi gostje so set na koncu dokaj zanesljivo dobili.
V drugem setu zmajčki niso igrali slabo. Vendar so bili gostje nekaj boljši. Suhokrajnci so se na koncu veselili zaslužene zmage.
S tremi zmagami in tremi porazi naši fantje zasedajo trenutno 4. mesto v A ligi zahod. Glede na videno, pa smo lahko zadovoljni, saj je le še vprašanje časa, kdaj bo fantom uspelo premagati eno od prvih treh ekip.

BRAVO FANTJE IN TRENERJI!!!

Rezultati turnirja:

ACH Črnuče I : MOK Kočevje 2:0 (27:25, 25:16)
MOK Kočevje : KEKOOprema Žužemberk 0:2 (22:25, 15:25)
KEKOOprema Žužemberk : ACH Črnuče I 2:0 (25:21, 25:16)

You may also like...