Oslabljeni (in obenem okrepljeni) Črnučani opravili s Kostanjevico

1B.DOL, 18. krog, 11. 2. 2023, dvorana Maksa Pečarja

Črnuče II : ATHOS Kostanjevica 3:0 (25:21, 25:16, 25:22)

Črnuška B ekipa znova kaže svoj pravi ponovoletni obraz, kljub raznim izostankom zaradi bolezni. Statistika pravi, da se je naš začasni libero Jaka Bevc, ki je igral zaradi poškodb v ekipi, izkazal z 69 % sprejemom ?? Kaj bi šele bilo, če bi treniral…

 
Domači so po dveh blokih Mivška povedli s 5:1. Gostje so priključek ujeli na 5:5, nakar je sledila izenačena igra do 10:9. Domačini so po zaslugi dobrega začetnega udarca in igre blok-obramba naredili delni izid 10:3 in povedli 20:13. Gostje se niso predali, a niz je vseeno pripadal domačim s 25:21.

V drugem nizu smo videli podoben začetek kot v prvem. Domači so po uspešnih napadih Leniča in Mivška povedli z 8:3, nakar je gostujoči trener vzel prvi timeout. Ta ni prinesel spremembe in pri rezultatu 13:6 je gostujoči trener porabil še drugi odmor. Domači so prednost zadržali tudi v končnici niza, ki so ga dobili s 25:16.

Bolj napet je bil tretji niz, kjer so gostje iz Kostanjevice sprva povedli s 4:2. Črnučani so z boljšo igro v napadu prešli v vodstvoz 9:7, ko je trener Kostanjevice vzel odmor. Ekipi sta se v vodstvu izmenjevali do 21 točke. Domači so tekmo zaključili z asom in dvema uspešnima napadoma preko Hribarja in Leniča.

Igralci Črnuč so ohranili serijo dobrih predstav, ki jo je prejšnji teden prekinil le poraz v Novem mestu. Na zadnjih šestih tekmah so zabeležili pet zmag in se lepo učvrstili na šestem mestu.

Izjava po tekmi:

Juš Vindišar, Črnuče:

“Vsi smo vedeli, da je to tekma, na kateri moramo osvojiti tri točke in vesel sem, da smo jih. Kljub temu, da je Kostanjevica prišla z okrnjeno zasedbo, smo vedeli, da tekma ne bo lahka, saj tudi njim vsaka osvojena točka pomeni veliko. To se je dokazalo v tretjem setu, ko so se nam še najbolj približali. Ampak nam je uspelo ohraniti mirno glavo in tekmo končati s 3:0.”

foto: Matjaž Žolnir

You may also like...