Izvrsten debi novinca na položaju srednjega blokerja

Jošt KRŽIČ (2005)

V zadnjih letih je bilo v črnuški ekipi največ fluktuacije na položaju srednjega blokerja: kar 6 igralcev je končalo kariero ali odšlo v druge klube. Vodstvo kluba se je zato odločilo, da mladi blokerski par Oman-Češnovar dopolni še z enim obetavnim blokerjem. Po novem letu se je tako Črnučam pridružil Jošt Kržič, letnik 2005, ki prihaja iz OK Brezovica, kjer ima za seboj že sezono in pol v članski 1B ligi. Sinoči smo ga prvič gledali v črnuškem dresu v domači dvorani in že takoj se je izkazal z desetimi doseženimi točkami, od tega 4 z blokom in 2 z asom.

Jošt je bil tudi član mladinske reprezentance, ki je na lanskem evropskem prvenstvu U18/U17 pod vodstvom Iztoka Kšele osvojila peto mesto in si s tem zagotovila nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki bo avgusta v Argentini. (V njej so bili tudi Jurij Oman, Matevž Karadža Pevc, Miha Kosanc in Luka Marovt).

.

Po njegovem bratu Janezu Janžu Kržiču, ki se je že dodobra uveljavil v Merkurju Mariboru, in Klemnu Šenu, ki je ravno tako letos v dresu ACH Volleya nastopil v ligi prvakov, je tako Jošt Kržič že tretji igralec v zadnjem obdobju, ki se je iz Brezovice povzpel v višji rang tekmovanja.

Dobrodošel Jošt, želimo ti uspešno novo fazo v odbojkarski karieri!

You may also like...