Prva zmaga – dokaz napredka v sezoni

3.DOL – 10.krog – OŠ Stranje

Calcit Volley III : Črnuče III 2:3 (22:25, 25:20, 27:25, 21:25, 13:15)

Včerajšnja odbojkarska tekma med ekipama Calcit Volley III in Črnuče III je postregla z napetostjo, borbo in privlačno igro obeh ekip. Tekma je bila izenačena vse do zadnjega seta, ko so se naši fantje (letnik 2003 in mlajši) na igrišču zasluženo dokopali do prve zmage.

Prvi set so Črnučani kontrolirano pripeljali do konca in le ob zaključku poskrbeli za malce nervoze pri trenerju in navijačih. Dobili so ga z rezultatom 22:25. Drugi set se je začel podobno obetajoče kot prvi, potem pa so Kamničani prevzeli pobudo in ga zasluženo dobili z 25:20.

Tretji set je bil zagotovo najbolj napet in dramatičen del tekme. Obe ekipi sta igrali zavzeto in se borili za vsako žogo. V zaključku seta je bilo videti, da si bodo zmago priigrali naši fantje, vendar so domačini izkoristili napake in neodločnost Črnučanov v zaključku in uspeli osvojiti set z rezultatom 27:25. Četrti set so rutinsko priigrali v svojo korist Črnučani z 21:25.

Odločilni skrajšani set je bil vroč in izenačen vse do samega konca. Ob točki, ko so Črnučani dobili zaključno žogo, se je poškodoval domači igralec. Zaradi že izkoriščenih menjav Kamničanov je med sodniško trojko prišlo do zmede, kako nadaljevati tekmo. K sreči se ta zmeda ni preselila na naše igralce in so uspešno dobili točko ob prvi priložnosti za zaključek tekme, 13:15.

Navijači smo z glasnim navijanjem prispevali levji delež k zasluženi zmagi. Visok ritem smo narekovali skozi vso tekmo, pri čemer pa so bile tudi žrtve. Nekaj žuljev in počena opna bobna.

Zapisal: Matjaž Rebula

Foto: Helena Mihelčič

Bravo ekipa, bravo trener, bravo starši in drugi navijači!

You may also like...