Bine Slovnik, najizkušenejši igralec Črnuč

Kadar beseda nanese na najstarejše in najizkušenejše igralce, imamo ponavadi pred očmi postavnega, že nekoliko osivelega, še vedno odličnega igralca, ki pa je svoje najboljše čase že pustil za seboj. To pa nikakor ne velja za našega odličnega sprejemalca Bineta Slovnika, ki je s svojimi 24 leti pravzaprav še mladenič. Zagotovo pa je najmlajši med vsemi najstarejšimi igralci ekip iz 1. odbojkarske lige.

Bine je bil v zadnjih dveh sezonah eden od glavnih motorjev črnuške ekipe. Po obsežnih spremembah po koncu prejšnje sezone pa bo moral nase prevzeti še večji del bremena. V krogu fantov, starih 19, 20 in 21 let, bomo še kako potrebovali njegove izkušnje.

Bine izhaja iz naše odbojkarske šole, kjer pa je prve korake naredil dokaj pozno. Pred tem se je namreč ukvarjal z nogometom. Resno je začel trenirati šele v 1. letniku srednje šole. Po spletu nenavadnih okoliščin je že na svoji prvi uradni tekmi med kadeti zaigral v prvi postavi in sicer je bil postavljen na mesto blokerja. Potem je moral nekaj časa presedeti na klopi, vendar je z delom in voljo kmalu postal eden vodilnih mladih igralcev Črnuč. Zato si je naslednje leto prislužil tudi kapetanski trak v kadetski ekipi. Črnučam je ostal zvest kar nekaj let, med tem pa se je razvil v odličnega sprejemalca.

Prvi vrhunec v karieri je doživel v sezoni 2013/14, ko se je članski ekipi OK Črnuče uspelo uvrstiti v prvo ligo, vendar pa smo se nastopanju iz raznih razogov morali odpovedali. Kar 5 naših igralcev (Bine Slovnik, Diko Purić, Jan Kozamernik, Jure Kasnik, Stjepan Jurić), s trenerjem Tomijem Šmucem vred, je nato v naslednji sezoni zaigralo za Odbojkarski klub ACH Volley. Tam si je Bine nabral tudi nekaj mednarodnih izkušenj, saj je ACH nastopal tudi v ligi prvakov. Naslednjo sezono ga je pot vodila v Odbojkarski klub Šoštanj Topolšica v drugo ligo, potem pa se je v sezoni 2016/17 ponovno vrnil domov v Črnuče.

In že v tisti sezoni se je še drugič v karieri s Črnučami uvrstil v prvo ligo, nato pa je lani je prispeval velik delež, da smo z osmim mestom v 1. DOL ostali v družbi najboljših.

Bine je tik pred koncem študija družboslovne informatike na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Danes praznuje svoj 24. rojstni dan, za kar mu v klubu želimo VSE NAJBOLJŠE! Obenem mu želimo čimprejšnje okrevanje po nedavni poškodbi roke in da se kmalu vrne na igrišče.

Pred začetkom sezone je povedal:

“Letos je ekipa tako zelo pomlajena, da sem jaz že pri 24 letih prvič v svoji karieri najstarejši igralec. Take vloge sicer nisem vajen, a mislim, da se bom v njej dobro znašel in bom lahko s svojimi izkušnjami pomagal klubu in mlajšim kolegom pri izpolnitvi zastavljenih ciljev. Vsi se že zelo veselimo začetka sezone in igranja v novi dvorani v Črnučah. Prepričan sem, da bomo z borbeno igro vanjo privabili veliko Črnučanov in ljubiteljev odbojke iz vse Ljubljane.”

You may also like...