Po petih letih Črnučani znova mladinski prvaki!

Letošnji finalni turnir mladinskega državnega prvenstva v Kamniku se je končal po naših skritih željah. Po tem, ko so se na  polfinalni tekmi proti domačemu Calcit Volleyu (z odličnim prvoligaškim igralcem Nikom Mujanovićem) skozi šivankino uho uvrstili v finale, so proti Mariboru (z enim najboljših igralcev 1A.DOL Rokom Bračkom) pokazali še bolj suvereno igro in zmagali z 3:0.

Finale mladinskega državnega prvenstva, 2. 4. 2023, ŠD Kamnik

Črnuče I : Merkur Maribor 3:0 (25:22, 25:18, 25:20)

A tudi Črnučani so nastopili s prvoligaškimi igralci: Jurijem Omanom, ki je tokrat igral na mestu korektorja, liberom Matevžem Karadžo Pevcem, sprejemalcem Luko Marovtom in blokerjema Maticem Češnovarjem in Joštom Kržičem. Igro je organiziral Lovro Korelc, drugi sprejemalec je bil Aljaž Ritmanič, svoj del v zmagovitem mozaiku pa so dodali še Juš Vindišar, Miha Kosanc, Jurij Drobež, Aleksander Šišakovič, Žiga Žolnir in Jaka Belavič Pučnik. Ekipo sta vodila Tadej Ferme in Jaka Bevc. Imeli pa smo še dodatnega igralca na tribunah – številni črnuški navijači so glasno podpirali naše fante in pripravili lepo vzdušje v dvorani ter se na koncu veselili z njimi.

Končni vrstni red in proglašeni najboljši igralci posamezne ekipe:

  1. Črnuče I (Luka Marovt)
  2. Merkur Maribor (Rok Bračko)
  3. Calcit Volley (Nik Mujanović)
  4. Fužinar SijMetalRavne (Vid Ranc)

Poročilo domačinov o turnirju.

Iskrene čestitke fantom za vse predstave v sezoni in uživajte v igranju odbojke še naprej!! Prispevali ste nov mejnik v vrsti črnuških dosežkov ter pokazali cilj in vzor za mlajše generacije.

Izjava kapetana ekipe, organizatorja igre Lovra Korelca:

Ob začetku letošnje sezone smo si zadali cilj zmagati na državnem prvenstvu. Neštete ure treningov, požrtvovalnost in odrekanje so prinesli uresničitev prvega cilja; prvo mesto po rednem delu. S trudom, ki smo ga vložili to sezono, smo (po petih letih) pripeljali črnuško mladinsko ekipo do zmage na državnem prvenstvu. Ob tej priložnosti bi se zahvalil trenerju, ki nas je vodil na naši poti do zmage. Posebej bi se zahvalil tudi vsem staršem in prijateljem, za njihovo podporo in za krasno vzdušje na finalni tekmi. Zahvalil pa bi se tudi nasprotnikom. Vse ekipe, s katerimi smo igrali, so bile resne tekmice, in so nam pomagale pokazati najboljše. Vsaka tekma nam je predstavljala izziv, zato je naš dosežek toliko večji. Vesel sem, da smo v finalu resnično nastopili kot zmagovalna ekipa.

foto: Matjaž Žolnir in Andrej Jerič

.

.


.
foto: Miha Kokole
.

You may also like...