Lepo je sezono zaključiti z zmago

Sportklub prva odbojkarska liga – moški / zelena skupina – 10. krog – 9.3.2024, Dvorana Maksa Pečarja

Črnuče : SIP Šempeter – 3:2 (25:17, 25:21, 25:27, 15:25, 16:14)

Črnuče: Travnik (L), Mihelčič (C) 3, Mivšek 15, Prevorčnik, Kosanc 23, Čučulovič (L), Vindišar, Ritmanič 3, Drobež 8, Lenič 9, Rojc, Elikan 2, Češnovar 14. Trener: Miha Plot.

SIP Šempeter: Ibrišimovič 13, Pokeršnik D. (C) 20, Cestnik 2, Sternad N., Muhovic 1, Markovič 11, Kajer (L), Podbregar Špes J. 4, Ramšak, Hribernik (L), Hirci 8, Špes Podbregar 6, Bukovnik 2, Sternad D. 3. Trener: Gregor Račnik.

V začetku prvega niza je domača ekipa OK Črnuč pokazala odlično igro. S serijo štirih zaporednih točk, vključno z udarcem Travnika, asom Mihelčiča ter zaključnima udarcema Mivška in Drobeža, je ekipa prevzela vodstvo z rezultatom 9:6. Sredi niza so domači s tremi zaporednimi točkami, vključno z udarcem Kosanca, asom Kosanca in blokom Češnovarja, povečali prednost na 16:10. Kljub vztrajnim prizadevanjem gostov je domača ekipa uspela zadržati vodstvo, zmago v nizu pa je zapečatil Lenič.

Tudi drugi niz se je začel v prid domače ekipe, ki je po uspešnem bloku Mivška povedla s 5:1. Domači so uspešno ohranjali vodstvo do sredine niza, ko jih je gostujoča ekipa, s blokom Pokeršnika in udarcem Markoviča, ujela pri rezultatu 15:15. Sledilo je napeto nadaljevanje, v katerem je Drobež z odličnim blokom priigral domači ekipi vodstvo s 23:20. Ta prednost se je izkazala za ključno, saj si je domača ekipa uspešno priigrala tudi drugi niz.

V sredini tretjega niza si je domača ekipa, z blokom Češnovarja, že priigrala vodstvo z rezultatom 16:13. Fantje so s svojo uspešno igro prišli do zaključne žoge pri rezultatu 24:21, a je nato sledil preobrat. Po dveh zaporednih blokih – Ibrišimoviča in Hircija, je gostujoča ekipa ustvarila napetost v dvorani. Rezultat se je izenačil na 25:25, nato pa je sledila napaka domače ekipe in uspešna točka Špes Podbregarja, s čimer je niz pripadel gostujoči ekipi.

Četrti niz se je začel v prid gostujoči ekipi, ki je po zaporednih blokih – Hircija in Markoviča, povedla s 4:8. Prednost so do prvega polminutnega odmora povečali na 5:11. V zaključnem delu niza, pri rezultatu 10:20, je bila pridobljena prednost odločilna, kar je gostujoči ekipi omogočilo osvojitev niza.

V skrajšanem nizu smo spremljali izjemno napeto igro, kjer sta obe ekipi tekmovali za zmago. To je bilo jasno razvidno iz intenzivnosti igre na obeh straneh. Z asom Markoviča na strani gostujoče ekipe je bil rezultat izenačen pri 13:13. Sledila je napaka na domači strani in ponovno izenačenje po bloku Elikana. Pri rezultatu 14:14 je prišlo do napake na strani gostujočih, kar je omogočilo domači ekipi, da s končnim udarcem Mivška osvoji niz in s tem sezono zaključi z zmago.

Letošnja mlada črnuška ekipa je tako osvojila 4. mesto v B ligi in s tem 12. mesto v državnem prvenstvu. Tekmo so v premorih med nizi popestrili člani črnuškega številčnega odbojkarskega podmladka, ki so pokazali, kaj vse že znajo, in dokazali, da se za prihodnost črnuške odbojke ni bati.

foto: Jaka Bevc

You may also like...