In tudi starejši dečki gredo v boj za 5. mesto

Razen mladincev, ki so že postali državni prvaki, je ostalim našim mlajšim selekcijam, letos usojen boj za 5. mesto v državnem prvenstvu. Prva ekipa dečkov je včeraj na Ravnah na Koroškem odigrala polfinalni turnir. Z zmago in dvema porazoma so prišli do 3. mesta na turnirju, kar je bilo premalo za uvrstitev na finalni turnir.

Domačini, ki so zmagali v rednem delu prvenstva, kjer niso oddali nasprotnikom niti niza, so v prvi tekmi zanesljivo ugnali Hoče. V drugi tekmi turnirja pa sta se med seboj pomerili četrto- (Braslovče) in petouvrščena (Črnuče) ekipa rednega dela. Pričakovan je bil izenačen in ogorčen boj, ki smo ga na koncu tudi videli. Obe ekipi sta se do končnice izmenjavali v vodstvu, na koncu pa so več izkušenj in pravih odločitev premogli igralci iz Savinjske doline.

Potem ko so v tekmi za prvo mesto domači odbojkarji, zanesljivo ugnali še Braslovče, naši fantje pa so v izenačenem repasažu ugnali Hoče, sta se za napredovanje v finale na zadnji tekmi turnirja ponovno srečala stara znanca.

V odločilni tekmi se je ponovil scenarij iz prve tekme. Braslovče so povedle za tri točke, sledil je preobrat in vodstvo Črnučanov, zopet nekaj dobrih potez Braslovč in vodstvo, tako vse do končnice. Čeprav so imeli naši fantje zaradi zasedenosti dvorane v zadnjih dveh tednih obilo težav s treningi, na koncu ni zmanjkalo veliko. Želje po finalu niso bile le sanje, vseeno pa bo na finalni turnir zasluženo odpotovala včeraj boljša ekipa.

You may also like...