Trije “naši” v širšem naboru reprezentance

Novi-stari selektor državne odbojkarske reprezentance Gheorghe Cretu je izbral širši nabor kandidatov za letošnje reprezentančne akcije. Veseli nas, da so tokrat med 23 izbranci kar trije, ki so odbojkarsko pot začeli v Črnučah. Poleg dolgoletnega reprezentanta Jana Kozamernika sta na seznamu še novinca, Žiga Kumer (letos je imel uspešno sezono v OK Merkur Maribor) in Jaka Sešek, ki se je letos dokazoval v dresu Črnuč, gotovo pa je pred njim še lepa kariera. Oba imata sicer, kot številni drugi mladi Črnučani, že reprezentančne izkušnje iz mlajših selekcij in to dejstvo potrjuje konsistentno dobro strokovno delo v OK Črnuče, kar se je letos znova potrdilo z osvojitvijo naslova mladinskih državnih prvakov.

Jaka je zdaj dvometraš. Kot pa se spominja njegov nekdanji trener Andrej Jerič, v času, ko je z vrstniki igral v črnuški ekipi male odbojke, Jaka ni izstopal po višini. Po devetih letih je v črnuških članskih ekipah še vedno 7 tedanjih igralcev.

Tako je to v mladinskem športu: nekateri bodo kmalu nehali, drugi bodo vztrajali in napredovali do članskih ekip, nekateri pa se lahko prebijejo do članske državne reprezentance. A pri 12 letih se še ne more vedeti, kje bo kdo. Ne glede na to, pa šport vsem mladim igralcem da veliko lepega in koristnega za življenje.

Spodnja fotografija je iz sezone 2013/14, ko je črnuška ekipa male odbojke zasedla 10. mesto v državi, trenerju Andreju Jeriču pa sta pri njenem vodenju pomagala Miha Hribar in Jaka Pikl.

trener Andrej Jerič, Leon Murkovič, Jaka Sešek, Enej Rutar, Jure Udovč, Jaka Hribar, Nik Jerič, pomočnik trenerja Miha Hribar, Luka Tepić, Žan Zajc, Žan Žolnir, Bor Rojc (nista na sliki: Jaka Prevorčnik, Gaj Elikan)

You may also like...