Zaključek tekmovalne sezone 2022/23

Za nami je še ena tekmovalna sezona, ki je prinesla našim ekipam OK Črnuče veliko zmag in veselja in pa tudi nekaj porazov in manj prijetnih trenutkov. To je pač šport: enkrat zmagaš, drugič izgubiš.

Kljub temu, da fantje še vedno trenirajo in da bo tako še do konca junija, pa lahko potegnemo črto čez dosežene tekmovalne rezultate v letošnji sezoni 2022/23. V vseh mlajših kategorijah smo z dvema ekipama v vsaki starostni skupini (starejši in mlajši) in se z vsemi našimi A ekipami prebili v A ligo tekmovanj, kar pomeni, da so tako fantje naše male odbojke, kot tudi dečki, kadeti in tudi mladinci tekmovali v skupini 8 najboljših ekip v Sloveniji.

To je nedvomno pokazatelj kontinuiranega kvalitetnega dela v našem klubu, za kar največ zaslug pripada predvsem našim trenerjem, ki se trudijo pri delu s fanti na treningu in tudi izven dvorane, saj poleg športnega znanja v našem klubu poskušamo fantom podati tudi druge vrednote kot npr. fair-play, športni duh, vztrajnost, empatija…

Vsekakor pa moramo še posebej pohvaliti naše mladince, ki so v letošnji sezoni brez izgubljene tekme osvojili naslov mladinskega prvaka Slovenije. BRAVO FANTJE!!!

Poleg naših ekip v mlajših selekcijah, pa smo v letošnji sezoni nastopali kar s tremi različnimi ekipami in sicer v 1A.DOL, 1B.DOL in 3.DOL. Cilja nismo dosegli z našo 1. člansko ekipo, kjer je bil naš zadani cilj obstanek v elitni članski druščini 8 najboljših ekip v Sloveniji. Čeprav smo nastopali z najmlajšo ekipo, po večini v Črnučah vzgojenih domačih igralcev, smo žal po hudem boju ostali prekratki za nekaj nesrečno izgubljenih nizov, tako da se ekipa seli v 1B.ligo. Ostali dve članski ekipi sta izpolnili svoj cilj, obstali v svojih ligah. Fantje teh dveh ekip so si z igranjem v tej članski kategoriji (čeprav so mnogi med njimi še mladinci in kadeti) pridobili veliko dodatnih tekmovalnih izkušenj ter so posledično kot igralci zelo napredovali.

Tekmovalne sezone 2022/23, v kateri smo nastopali s kar 12 ekipami v tekmovanjih pod okriljem OZS, je kot rečeno konec, vendar počitka ne bo veliko, saj se že sedaj pripravljamo na novo sezono, ki se bo s treningi pričela nekje v sredini avgusta.

Še prej pa se vsi dobimo na zaključnem pikniku, ki ga bomo organizirali v nedeljo 11. junija na Beachvolley igriščih v spodnjih Črnučah.

Se vidimo!

OK Črnuče

You may also like...